Ràdio Montblanc

Entra en funcionament el nou control de trànsit amb càmeres al centre històric

Des d'aquest dilluns es deixen d'utilitzar les pilones per regular l'accés al centre

Entra en funcionament el nou sistema de control de trànsit al centre històric de Montblanc amb càmeres. El que fins ara es feia amb pilones passa a fer-se amb càmeres, que registraran tots els vehicles que entrin dintre muralles pel carrer Riber, carrer Major i plaça Major.

L’horari de càrrega i descàrrega és una mica diferent al que hi havia fins ara, de 7 a 11 del matí. La novetat és al migdia. Es tancarà de 11 a 13:30 i de 16 a 23h. Així, al migdia, s’hi podrà entrar sense problema. A la plaça Major es farà de manera ininterrompuda d’11 del matí a 12 de la nit. Ara, però, es farà amb càmeres de videovigilància que s’han situat a tres punts d’entrada al centre històric: dues al carrer Major (a tocar de Sant Miquel i a tocar de l’escola de música), una al Portal de Bové i l’altra al carrer Font Major.

Les càmeres faran una lectura de les matrícules i se sancionarà a aquells que no tinguin permisos per entrar. L’Ajuntament defensa que és un sistema més pràctic, ja que no fa falta la Policia Local per pujar i baixar les pilones. Qualsevol vehicle podrà entrar quan vulgui al centre històric, sempre que tingui els permisos adients. Per exemple, podran demanar una autorització permanent els veïns censats als carrers on hi hagi control de càmera. Però també es podran demanar permisos puntuals si cal entrar el centre històric. Tot plegat s’haurà de demanar a la Policia Local.

Si no es compleix l’horari i s’accedeix al centre històric sense permís, s’imposarà una sanció de 200 euros. Durant el primer mes, fins al 15 de desembre, no s’aplicaran sancions i serà purament informatiu.

L’Ajuntament de Montblanc demana responsabilitat, per tenir un centre històric lliure de vehicles. “Amb la flexibilitat que donarem als veïns i botiguers, el nou sistema serà més còmode per tots. Volem aconseguir una zona de vianants de baixa densitat de circulació”, explica l’alcalde, Josep Andreu.

Des de la Unió de Botiguers lamenten que no s’hagi informat amb temps, i temen que hi hagi clients que deixin de comprar al centre perquè els cobrin una multa de 200 euros. “Si hi ha un client despistat i entra al centre, li posaran una multa de 200 euros. No hem tingut temps de madurar les noves mesures”, explica la seva presidenta, Montse Guinovart. Sí que admet, però, que “amb el nou sistema serà més fàcil poder accedir als nostres negocis”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp