PNIN

Entra en vigor el carnet de boletaire d’aquesta temporada als boscos de Poblet

Els veïns de Montblanc, l'Espluga i Vimbodí el poden adquirir el preu d'1 euro

El carnet del boletaire torna a entrar en vigor a partir d’aquest dimarts als Boscos de Poblet. Per tercer any consecutiu la Generalitat regularà la collita de bolets a l’espai del Paratge Natural dins la prova pilot que ja s’està estenent a altres indrets de Catalunya. A la pràctica, però, aquest serà el segon any que es posa en vigor, ja que la temporada passada el temps no va acompanyar i no es va posar en marxa.

A partir d’aquest dimarts ja es poden tramitar els carnets a l’Oficina del PNIN, al nucli de les Masies, a l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat o als ajuntaments de Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí i Montblanc, on els veïns poden adquirir l’autorització al preu simbòlic d’un euro. La resta de boletaires hauran de pagar 10 euros per temporada o podran adquirir una autorització d’un sol dia per 3 euros. Els adolescents de 14 a 17 anys i els jubilats majors de 65 anys tenen un descompte del 50% en el carnet de temporada, mentre que l’autorització és gratuïta pels menors de 14 anys.

Bona temporada de producció de bolets
La temporada de bolets 2014 ha començat forta, degut a l’estiu plujós i a les suaus temperatures que hem tingut. Segons els inventaris de producció de bolets del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, durant els mesos de juliol, agost i setembre s’ha arribat a una producció de 80 quilos de bolets per hectàrea, i podria aproximar-se als 130 quilos, quantitat molt superior a la mitjana catalana dels darrers 19 anys, estimada en 57 quilos per hectàrea.

Això fa que ara mateix ja es pugui considerar la temporada és bona pel que fa a la producció de bolets. No obstant això, la qualitat de algunes especies de bolets, com els rovellons, no ha estat la desitjada. El 70% dels rovellons està afectat per cucs, sobretot per l’elevada humitat i les suaus temperatures que hem tingut.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp