Ajuntament de Montblanc

ERC denuncia que les obres del túnel del Coll de Lilla es faran en el doble de temps previst

Asseguren que el ministeri al·lega falta de pressupost per tenir quatre equips de perforació, dos per cada banda del túnel

Esquerra Republicana de Catalunya denuncia un nou retard a les obres del túnel del Coll de Lilla. En una visita d’obres aquest dijous, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, acompanyat de senadors del partit i del candidat d’ERC a Valls, ha assegurat que per falta de pressupost el túnel s’acabarà en quatre anys, i no en dos com s’havia anunciat.

Asseguren que inicialment quatre equips havien de treballar foradant el túnel, dos per la banda de Fontscaldes i dos més per la banda de Lilla, i trobar-se al mig. Ara asseguren que el Ministeri de Foment al·lega falta de pressupost i només hi treballaran dos equips. Això farà allargar les obres fins a quatre anys arribant al 2023, més temps del que estava previst. “És una molt mala notícia, i per molt que hi hagi eleccions diumenge, el túnel no es començarà a foradar fins al setembre”, ha dit l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu. També ha destacat que “ens pensàvem que el 2021 ja estaria acabat, però ja ens diuen fins al 2023”.

Des d’ERC asseguren que, una vegada més, el Govern espanyol incompleix els terminis de l’obra, que qualifiquen de vital importància pel territori. La senadora d’ERC, Laura Castel, ha destacat que “vam demanar l’estudi del risc del túnel del Coll de Lilla, que adaptar-lo per matèries perilloses val 800.000 euros. Tenen pressupost per recuperar unes radials que van a parar al Santiago Bernabeu, i no en tenen per aquesta obra”. El senador republicà Josep Rufà ha assegurat que “és una desgràcia de coordinació, d’execució i de gestió”.

A la banda de Lilla l’obra, de gran complexitat, haurà de superar diversos terraplens. Ara mateix s’hi estan talant arbre per poder realitzar el túnel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp