Arxiu

ERC i la FIC guanyen pes al Consell Comarcal en detriment de CiU i PSC

La FIC pot tenir la clau en la formació de majories, en el cas que no es repeteixi el govern d'unitat

Convergència i Unió ha estat la força més votada a la Conca de Barberà i comptarà amb 8 regidors al Consell Comarcal, un menys respecte a les passades eleccions del 2011. El més beneficiat és ERC, que puja de 5 a 7 consellers. La FIC passa de 2 a 3, i el PSC en perd un i es queda amb un sol conseller a l’ens. Amb aquests resultats, cap de les forces arriba a la majoria absoluta, fixada en 10 regidors, i la FIC pot decantar la balanç, en el cas que no es repeteixi el govern d’unitat que hi ha hagut aquesta passada legislatura.

A partir d’ara caldrà veure quins seran els pactes per configurar el govern de l’ens comarcal. Una aliança entre CiU i ERC superaria àmpliament aquesta majoria, però caldrà veure quin rol tindrà la FIC per forjar aliances amb els convergents o amb els republicans, en cas que aquests no acabin pactant. En la darrera legislatura, Ramon Borràs i Josep Amill, ambdós de CiU, es van alternar la presidència del Consell Comarcal d’acord amb els pactes interns establerts.

Resultats a la comarca
Les Municipals’15 deixen a CiU com la força més votada a la comarca, amb 58 regidors, 8 menys que fa quatre anys. En segona posició es situa ERC, que puja substancialment de 23 a 36, mentre que la FIC en suma 2 i ara en té 18. El PSC és el gran perjudicat, retrocedint-ne 9 i quedant-se ara amb 10. Les Piles pel futur es manté amb 5 i Independents per Conesa en suma 1 i ara en té 5. A aquests cal afegir-hi l’entrada de Tots Junts Fem Pontils, amb 2 regidors.

Pel que fa a la participació a la Conca, ha estat gairebé dos punts més baixa que fa dos anys i s’ha situat al 65,64%. L’abstenció ha estat lleugerament superior, situant-se en el 34,3% pel 32,1% de fa quatre anys.

Alguns ajuntament tindran canvi de color polític aquest legislatura. És el cas de Santa Coloma de Queralt, on CiU ha perdut la majoria i la FIC ha guanyat les eleccions, amb 5 regidors. A Barberà de la Conca, la única llista de CiU ha obtingut 168 vots, més que a les passades eleccions, quan es van presentar pel PSC. Amill ha guanyat a Sarral i a Solivella CiU continua guanyant però ara hi ha dos regidors de la FIC al consistori.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp