Joan López

ERC i la FIC pacten per “renovar el Consell, on CiU ha governat des de fa 27 anys”

Benet i Pijoan asseguren que els pactes a Santa Coloma i l'Espluga han propiciat l'acord de govern

ERC i la FIC es repartiran la presidència del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Els dos partits han tancat un preacord on també volen que s’hi sumin les altres forces polítiques: CiU i el PSC.

Aquest acord, tancat aquest dimarts al vespre, contempla la presidència i la vicepresidència i la junta de govern del Consell. L’alcalde de Pira, Josep Pijoan, de la FIC, serà el president de l’ens el primer any i mig, i la resta de legislatura ho serà Francesc Benet, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montblanc per ERC. Benet ha destacat que “volem que els altres partits s’incorporin al govern, però la presidència ja està tancada i pactada entre ERC i la FIC” i, per tant, tanca la porta a CiU a optar-hi.

Asseguren que uns dels motius del pacte ha estat la “renovació” del Consell, tenint en compte que CiU ha ostentat la presidència pràcticament tots els anys. També destaquen la bona entesa i “comoditat” amb la FIC.

També asseguren que l’acord ha estat motivat pel pacte assolit a Santa Coloma de Queralt, on ERC ha donat l’alcaldia a la FIC, i pel no pacte a l’Espluga de Francolí, on la força més votada, SOM Espluga, adscrita a ERC, s’ha quedat a l’oposició i CiU ostenta l’alcaldia ara l’alcaldia després del pacte amb el PSC.

Pijoan ha destacat que “ens agradaria que CiU entrés al govern. Nosaltres ho hem fet les darreres legislatures sense tenir ni la presidència ni la vicepresidència, és el mateix que oferim a CiU i al PSC, esperem que reflexionin i s’hi sumin”.

Asseguren que no volen trencar amb res i que l’acord vol canviar les maneres de fer al Consell Comarcal, i recorden que “sempre hi ha hagut CiU a la presidència del Consell, excepte l’any 91, quan Convergència va donar la presidència a l’únic conseller del Partit Popular”.

L’acord també contempla un document amb diverses línies estratègiques a treballar durant la propera legislatura, que passen per obrir la institució a la ciutadania, revisar la gestió i els preus dels residus, potenciar el turisme i treballar en l’economia del bosc i del paisatge.També volen solucionar els problemes de l’aigua a la comarca i continuar mancomunant serveis entre els municipis de la Conca, a més d’aposta per millorar les comunicacions entre Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

Benet ha estat crític amb CiU i ha assegurat que “aquests dies segurament es farà molt demagògia, però no venim a trencar res, és un pacte legítim”. Recorden que “el Consell no és només la presidència, també hi ha moltes àrees on es pot treballar”, i asseguren que “les tres principals de la comarca, a Montblanc i l’Espluga ha guanyat ERC i a Santa Coloma la FIC, i és un gruix molt important de comarca i de vots per legitimar l’acord”.

Benet també ha volgut destacar que “Pijoan, que portar molt anys d’alcalde de Pira i treballant per la comarca, és mereix assolir aquest càrrec de president del Consell Comarcal”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp