Ràdio Montblanc

Es cedeix l’antiga agrobotiga a la Penya del Barça de Montblanc

La moció sobre el regidor de la CUP d'Alcover enfronta el partit i l'equip de govern

L’Ajuntament va aprovar ahir el plenari cedir la planta baixa de l’antiga agrobotiga a la Penya Barcelonista de Montblanc i comarca, situada al carrer Muralla Santa Tecla. La cessió serà temporal, ja que està previst enderrocar l’edifici en el marc del projecte de reconversió del Sindicat de Vinyaters i el seu entorn. De fet, la cessió es va fer abans d’aconseguir la subvenció de 400.000 euros de la Generalitat pel projecte del sindicat, que s’ha de convertir en la futura Oficina de Turisme.

La Penya barcelonista de Montblanc només podrà utilitzar les instal·lacions per a les seves finalitats socials i fer-ne un bon ús de les mateixes; es farà càrrec de les despeses de llum, calefacció, aigua, gas i neteja. A més, si emmagatzema material propi, aquest no pot ser perillós, explosiu o amb risc pel medi ambient; i en cas de realitzar obres, canvis estructurals o de decoració, haurà de demanar permís a l’Ajuntament.

Per la seva part, el consistori montblanquí disposarà de les instal·lacions per a realitzar alguna activitat, avisant amb antelació l’entitat, i tindrà accés a qualsevol part de la instal·lació en qualsevol dia i a qualsevol hora.

La cessió de l’immoble es va aprovar per unanimitat. Des de l’equip de govern es va recordar que no faran cap exclusió, i que ajudaran a qualsevol penya o entitat que els demani un local. El plenari ho aprovar per unanimitat de tots els regidors.

Altres acords
El ple ordinari d’aquest dimecres també va aprovar per 11 vots a favor (Agrupament Catalanista de Montblanc, Convergència i Unió i FIC) i 2 abstencions (CUP) la verificació del text refós del Pla Parcial del sector número 23-24 del municipi, on està previst ubicar el polígon de Cimalsa, i constatant la seva identitat amb el definitivament aprovat per la Comissió d’Urbanisme de Tarragona més les prescripcions acordades per aquesta.

També s’ha aprovat per unanimitat uns errors produïts en els acords de les sessions plenàries del consistori montblanquí celebrats els dies 17 d’abril de 1991 i 28 d’abril de 1992 i que fan referència a la cessió del solar per a la construcció del centre d’assistència primària del municipi.

Les errades fan referència al fet que els terrenys s’havien cedit i s’adscriuen a l’Institut Català de la Salut, quan en realitat hi ha de posar Servei Català de la Salut.

Les mocions animen el plenari
Al plenari d’ahir també es van presentar diverses mocions. Una d’elles, presentada per la CUP, amb l’objectiu de manifestar el seu suport al regidor del mateix partit d’Alcover acomiadat de la seva feina. Segons la CUP, Josep Maria Trenchs va ser acomiadat de la seva feina per ser regidor i militant de la CUP. La regidora Laura Aluja va defensar la moció, i va assegurar que “els primers que polititzen la qüestió és l’empresa” i va defensar que “a l’Ajuntament fem política i estem per donar la nostra opinió, i això és una clara persecució política”. Aluja va afegir que “a l’empresa hi ha altres treballadors militants”, però es va preguntar si “són militants de la CUP o de Convergència o PSOE?La condició ideològica és diferent”. Aquestes declaracions van enfrontar Aluja i l’Alcalde, destacant que “que li digui a CCOO un sindicat groc, et demano que ho retiris del plenari de l’Ajuntament de Montblanc”. De fet, Andreu va destacar que “la idea inicial era l’abstenció però per explicacions de la regidora de la CUP votarem en contra”.

La FIC va votar en contra al·legant que hi ha un procediment judicial obert i que les versions de l’empresa, el comitè d’empresa i el treballador són diferents. Des de CiU es va condemnar l’acte però va demanar votar els diversos punts de la moció per separat.L’equip de govern va votar-hi en contra destacant que “les declaracions de la regidora de la CUP han estat desafortunades”.

El primer i el tercer punts de la moció, que parla de mostrar públicament el suport del consistori al regidor acomiadat i d’enviar una carta a l’empresa mostrant el malestar davant aquesta informació i mostrant la seva disconformitat amb l’acomiadament, tot reclamant-ne la seva readmissió, va tenir 2 vots a favor (CUP), 9 en contra (Agrupament Catalanista de Montblanc i FIC) i 2 abstencions (Convergència i Unió).

El segon punt de la moció, que declara el rebuig al fet que una persona pugui ser acomiadada del seu lloc de treball per la seva adscripció política o pel fet de tenir la condició de càrrec electe, va comptar amb 4 vots a favor (CUP i Convergència i Unió) i 9 en contra (Agrupament Catalanista de Montblanc i FIC).

També es va aprovar per unanimitat una moció de suport a les víctimes de la Talidomida a Espanya i, especialment, a l’Associació Avite, per la seva lluita incansable i sense treva, en pro i a favor de les víctimes d’aquest fàrmac i pel deute històric que l’estat espanyol té amb els afectats i els seus familiars des de fa 60 anys. I la darrera moció va aprovar adherir-se a la Xarxa de Municipis Acollidors.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp