Ajuntament de Montblanc

Es presenta el programa d’actes de la Festa Major

Destaca, com a principal novetat, l'actuació del seguici petit el dia 9 de setembre a la tarda

Montblanc ja ha fet públic el programa i el cartell de la Festa Major d’aquest 2015, que donarà el tret de sortida el dia 7 de setembre i fins el dia 11, si bé abans i després de les dates oficials també hi ha actes destacats.

Isaac Ballesté, el dissenyador del cartell d’enguany amb l’àliga com a protagonista, ha explicat que reuneix les tres condicions necessàries de tot cartell publicitari o anunciador: crida l’atenció, captiva i informa amb claredat. Es tracta d’una imatge potent visualment, simple, que combina lletra i dibuix amb uns colors elèctrics i que guarda certa similitud amb la samarreta oficial de les festa, ja que la protagonista és l’àliga i el color de fons és el marró.

El regidor de festes, Oriol Pallissó ha presentat un extens programa d’actes de la Festa Major de Montblanc, que inclou molts actes previs i posteriors a les dates de les festes.

Dels actes previs en destaquen el Corremusic’s Street Festival que que portarà els millors grups de musica al carrer de Catalunya Always Drinking Marching Band i BatoKatu Oliana el dia 30 d’agost i l’obra de teatre “Un Cel de Plom”, al Centre parroquial el dia 5 de setembre, basada en la novel•la de la montblanquina Carme Martí i interpretada per Mercè Arànega. Una obra que s’ha estrenat aquest estiu al festival Grec de Barcelona i que iniciarà la seva gira per Catalunya a Montblanc.

Com a esdeveniments destacats de les festes hi ha el pregó el dia 7, que enguany anirà a càrrec de Mossèn Albert Palacín, el qual viurà enguany la seva última festa major com a Plebà de Montblanc i es concep com un homenatge de la vila cap a la seva tasca feta aquests anys.

El dia 8 està prevista l’obra de teatre “El Sommelier” de Fermí Fernández però que en aquesta ocasió i donada la temàtica es proposa un nou espai d’actuació, el recent estrenat Sindicat de Vinyaters.

Una de les novetats d’aquesta edició és l’actuació del seguici petit el dia 9 de setembre a a la tarda. Aquell dia no actuaran al matí i ho faran amb un horari propi el mateix dia 9 a la tarda, amb l’objectiu de potenciar el seguici infantil de la vila i donar-li un espai propi al programa de festes. Una altra de les novetats és que el dia del Beu les Bèsties, el 7 de setembre, també actuarà com a convidat el Basilisc de Reus.

Una altra de les novetats d’enguany per al dia 10 és la creació d’un nou espai musical a la plaça major on es celebrarà una Nit de Festa dels anys 70 i 80 per la gent de mitjana edat que no se sentin atrets pels concerts de Zoo, Juantxo Skalari i Banda Al•lucinògens de la Nit Jove o el ball de festa major tradicional a Casal Montblanquí.

D’actes posteriors a les festes cal destacar el dia 12 la celebració dels 15 anys de l’Associació de Guies de Montblanc amb la visita guiada a diverses torres-habitatge “Montblanc, 6 punts de vista” i el dia 13 l’ofici de benvinguda del nou plebà de Montblanc, Simó Gras.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp