Avall

Es presenta la restauració de les bèsties del seguici festiu de Montblanc

Es va fer en un acte dissabte després de tres mesos de treballs al taller Avall

El bestiari montblanquí està d’estrena. Aquest passat dissabte es va presentar la restauració del Drac, el Drac vell, l’Àliga i les seves rèpliques en petit. Durant tres mesos, el taller reusenc Avall ha estat l’encarregat de restaurar les peces, que no havien patit mai una neteja a fons des de la seva creació fa 35 anys.

La restauració de les bèsties es va presentar aquest passat dissabte en un acte a la sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc. A l’acte hi va participar l’alcalde, Josep Andreu, així com dos dels companys que amb ells van crear l’any 1981 les bèsties: Francesc Pallissó i Genís Rosselló, que van explicar algunes anècdotes i històries de la creació de les bèsties.

Aquests elements del seguici montblanquí s’havien reparat de manera puntual, però mai se n’havia fet una restauració a fons. L’àliga, per exemple, s’ha reforçat interiorment, s’ha creat un sistema de potes i s’ha substituït el visor per crear-ne un de nou integrat amb la policromia de la bèstia. També s’ha creat un colom que lluirà a les festes majors i per Corpus.

Al Drac nou i el vell, per la seva banda, s’han arranjat esquerdes i fissures i s’ha creat un sistema més pràctic per portar-lo amb més comoditat.També s’ha recuperat la policromia original. I les bèsties petites s’han millorat perquè els nens i nenes les puguin portar amb més comoditat.

La restauració del bestiari montblanquí ha estat finançada per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Montblanc.

L’acte es va tancar amb un concert vermut de gralles, on hi van participar les diverses colles de grallers de la vila. La colla del Drac i l’Àliga també va oferir diversos balls amb el bestiari restaurat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp