Ràdio Montblanc

Es recuperen les visites a les pintures rupestres del Mas d’en Llort

La cooperativa Reboll farà la ruta, de 4 hores i 8 quilòmetres, el primer dissabte de cada mes

Montblanc recupera, aquest mes de juny, les visites a les pintures rupestres del Mas d’en Llort.

Declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, aquestes pintures són testimoni de la història de les muntanyes de Montblanc 10.000 anys enrere.

Després de gairebé tres anys sense visitar-les, ara la cooperativa Reboll impulsarà una nova ruta, que es farà el primer dissabte de mes. És un recorregut a peu, d’uns 8 quilòmetres i de 4 hores de durada. El seu responsable, Joan Cartanyà, assegura que “feia tres anys que no es feien visites regulars i vam creure oportú tornar-ho a posar en marxa”.

El corral de la Marieta, a Rojals, és el punt de sortida. Més enllà de les pintures, durant el recorregut els visitants faran una immersió en la flora i la fauna de les muntanyes i aprendran com ha canviat el paisatge al llarg de la història.

La visita, que impulsa una iniciativa privada, compta amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, a través de l’Oficina de Turisme i del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre respectivament. La regidora de turisme, Núria Besora, destaca que “era una visita que molta gent ens demanava i ara amb la cooperativa Reboll hem trobat una bona fòrmula”.

La ruta visita els abris del Mas d’en Llort i Portell de les Lletres i també del Mas d’en Ramon d’en Bessó. També es repartirà un fulletó amb informació complementària a la visita.

Amb l’objectiu de fer una primer tast de l’activitat, aquest dilluns van realitzar la visita tècnics de turisme i membres del col·lectiu Respira Montblanc, per després poder recomanar la visita als clients dels seus establiments i negocis. La primera sortida es farà ja aquest dissabte 5 de juny.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp