CCCB

Es reuneix el primer Consell d’Alcaldes de la legislatura

Els representants dels municipis de la Conca van debatre sobre els problemes d'abastament d'aigua

El Consell d’Alcaldes de la Conca de Barberà va començar el curs polític aquest dilluns amb la primera reunió de la legislatura. Entre els temes estudiats van destacar els problemes que en aquests moments té la comarca relacionats amb les telecomunicacions i l’abastament d’aigua.

El president del Consell Comarcal, Josep Pijoan, va informar els alcaldes sobre les gestions que havia realitzat davant del Departament de Sanitat en relació amb la problemàtica de les ambulàncies del SEM. En aquest sentit el president va declarar que s’està a l’espera de la resposta de la Generalitat.

Un altre punt que es va tractar va ser el de la situació actual dels nou municipis de la comarca que tenen problemes amb l’abastament d’aigua potable i que s’han vist agreujats amb la sequera d’aquest estiu. El president i els alcaldes van debatre la situació viscuda i el fet que en aquests moments s’està pendent que per part de l’ACA es presenti el projecte d’abastament d’aigua que ha de resoldre definitivament aquesta problemàtica i també el fet que s’espera també a conèixer els terminis d’execució de les obres d’abastament.

Un altre dels punts debatut a bastament va ser el dels problemes amb les telecomunicacions que tenen molts municipis de la comarca. Els veïns d’alguns pobles no disposen de cobertura (o és molt deficient) de TDT, internet i fins i tot moltes deficiències pel que fa a les comunicacions telefòniques mòbils. Davant d’això s’està a l’espera que la Direcció General de Telecomunicacions de la Generalitat presenti un pla d’actuacions per resoldre aquestes mancances.

El president va manifestar que aquest dos temes: el de les telecomunicacions i el de l’abastament d’aigua són dos dels objectius prioritaris del Consell Comarcal a resoldre en aquest mandat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp