TAC12

Esquerra no tanca la porta a formar part d’un govern alternatiu a l’Ajuntament de Montblanc

Descarten formar part d'un govern d'unitat, com l'alcalde va dir aquesta setmana

Esquerra Republicana no tanca la porta a formar part d’un govern alternatiu a l’Ajuntament de Montblanc, sense Andreu a l’alcaldia.

La moció de censura mai ha estat la seva opció, i de fet la llei no ho permet si l’alcalde forma part del grup municipal del qual ells van sortir. La mocio de censura necessita sumar una majoria de vots, que a Montblanc són 7. Però en el cas que alguns dels regidors proposants hagin format part del grup de l’alcalde, la majoria exigida es veu incrementada pel mateix nombre de regidors que es troben amb aquestes circumnstàncies. En aquest cas, són quatre regidors, i haurien de sumar un total d’11 vots per fer efectiva la moció de censura.

A Esquerra, però, creuen que hi ha altres vies, que passen perquè l’alcalde acabi renunciant al càrrec.

Tot i que Esquerra veu lògic un pacte de Junts amb Andreu per una qüestió de partits, assegura que es van presentar a les eleccions com a rivals directes i amb programes contraposats. “La hipocresia en aquest cas tindrà un grau elevat quan et vas presentar contra qui ara governa, però no tot passa per mantenir el mateix de sempre, potser hi pot haver un relleu”, explica Oriol Pallissó, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Montblanc. Posa com a exemple Artur Mas i el seu famós pas al costat, que va permetre formar govern a la Generalitat sense ell com a president.

Preguntats sobre si entrarien a un govern d’unitat, com l’alcalde va proposar aquesta setmana, responen amb un no rotund. Ho veuen impossible, després d’haver marxat del govern. “Hi ha coses que no cal ni dir-les, és lleig. Ens hem sentit malament en aquest govern i no hi tornarem, no volem govern amb aquest tipus de gent”, assegura Pallissó.

Pallissó assegura també que “estem molt convençuts del que vam fer, però estem tristos. Ens agrada treballar per Montblanc des del govern”.

Els regidors d’ERC es van reunir la setmana passada amb Junts per Montblanc, en un primer contacte per intercanviar impressions.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp