Ràdio Montblanc

Excel·lent puntuació dels vins de la DO Conca a la Guía Peñín 2020

El celler Abadia de Poblet situa quatre dels seus vins per sobre dels 90 punts

Els vins de la Denominació d’Origen Conca de Barberà han aconseguit, un any més, excel·lents puntuacions a la Guía Peñín 2020, una de les més importants del país que enguany compleix 30 anys. De fet, la guia ofereix informació d’uns 11.800 vins tastats de més de 2.000 cellers. Entre aquests, la guia recull fins a 70 referències de la Conca de Barberà.

La majoria de vins de la DO Conca de Barberà han rebut una puntuació alta. De fet, n’hi ha 17 de la DO Conca que han obtingut 90 punts o més, una puntuació que la guia qualifica d’excel·lents. D’aquests, n’hi ha sis elaborats amb trepat, la veritat pròpia de la comarca. Són quinze vins negres, quatre de blancs i un vi dolç.

Aquest any destaca el celler Abadia de Poblet aconseguint col·locar quatre dels seus vins per sobre dels 90 punts. Però sobretot cal destacar la bona puntuació del trepat 100% La Font Voltada 2015 d’Abadia que empata amb el Grans Muralles 2014 de Torres, un clàssic de les primeres posicions d’aquesta Guia. Aquesta nota esdevé la millor puntuació per un trepat. A més, el Celler Bodegas Torres col·loca el seu blanc, Milmanda 2016 amb 93 punts, un triple empat al més alt nivell. Amb 92 punts sorprèn el vi dolç elaborat amb trepat del jove celler Mas de la Pansa del Viver de Celleristes, Mas de la Pansa Dolç de Trepat 2017.

El Celler Cara Nord torna a realitzar un molt bon paper amb els 92 punts del seu Cara Nord Negre 2016. A més, el Celler Cara Nord rep una altra bona puntuació amb el Garrut 2018, 91 punts.
En aquesta franja dels 91 punts també destaca el Manuela Ventosa 2012 del Celler Rendé Masdéu, també un clàssic de les bones puntuacions en aquesta Guia. També trobem el Caliu 2014 del Celler Vega Aixalà i el blanc Sons de Prades de Bodegas Torres.

Encetant la zona dels 90 punts trobem 4 trepats més: el Carles Andreu Trepat 2017 i el 12@ 2018 ambdós del Celler Carles Andreu, precursor de vinificar en negre aquesta varietat. Els altres 2 trepats són el Trepat del Jordiet 2017 del Celler Rendé Masdéu i el Cara Nord Trepat 2017 del Celler Cara Nord. Finalment, trobem l’Abadia de Poblet negre 2017 del Celler Abadia de Poblet i el Josep Blanc Foraster Selecció 2017 del Celler Mas Foraster.

Des del Consell Regulador es valora molt positivament els resultats obtinguts a la Guia, ja que hi ha un bon nombre de referències de vins qualificats d’excel·lents i, en general, hi ha un gran nombre de vins que s’aproximen als 90 punts, qualificats com a “Molt bons”. Bernat Andreu, president de la Denominació, valora els resultats positivament i recalca la bona feina dels cellers de casa: “cada cop més es demostra la bona feina dels viticultors de la Conca en treballar totes les varietats i especialment el trepat. És una bona recompensa que la crítica especializada reconegui aquest esforç per aproximar-se a l’excel·lència i transmetre el nostre caràcter únic”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp