Oficina de Turisme

Èxit de la primera Mostra de Cervesa Artesana de Montblanc

Es van servir més de 4.000 degustacions de cervesa del territori

Montblanc ha celebrat amb èxit la primera edició de la Mostra de Cervesa Artesana. Es va celebrar el divendres i dissabte 9 i 10 d’agost a la plaça de davant de la Catedral del Vi. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Oficina de Turisme i emmarcada en el programa d’activitats #Safrània365, que durant l’any promociona la gastronomia del territori.

En aquesta primera edició s’han servit xxx degustacions de cervesa. Es van poder degustar fins a sis cerveses, entre elles la cervesa elaborada amb safrà de la Conca. Concretament, hi van participat la Boixets de Vimbodí i Poblet, La Montblanquina de Montblanc, Segarreta de Santa Coloma de Queralt, Les Clandestines de Montferri i Matoll de Belianes. Les cerveses es van complementar amb la participació de membres de la Cooperativa Fet a la Conca, i es va poder gaudir de degustacions ofertes per la Cansaladeria Ca la Cova de Vimbodí, i el Forn de Pa Cal Tullet de l’Espluga de Francolí i Montblanc.

L’estrena de la Mostra de Cervesa Artesana va servir per presentar la cervesa oficial #Safrània365, una cervesa rossa artesana elaborada per Boixets amb aigua de les Muntanyes de Prades i safrà de la Conca de Barberà. Se’n va produir una quantitat limitada i es van servir prop de 400 tastos.

Activitats per al turisme familiar
El passat cap de setmana, aprofitant la Mostra de Cervesa, també es van organitzar dos tallers i una plantada de safrà.

El taller «Com i amb què s’elabora la cervesa?» dirigit per la Segarreta va permetre descobrir els cereals amb què es fa la cervesa i tastar el most. «Art en vidre», coordinat per Juga i aprèn, va ser una activitat creativa pintant sobre ampolles de cervesa. Entre les dues tardes, hi hagué prop d’un centenar de participants, entre petits i grans, que en van fer una valoració molt positiva.

L’altra activitat del cap de setmana va tenir lloc els matins de dissabte i diumenge. A les instal·lacions d’Aromis es va fer una plantada de safrà dirigida per Joan Cartanyà. L’activitata va tenir una magnífica acollida i es va omplir cada sessió, amb una trentena de persones. Es va explicar el conreu del safrà, la història, la tradició i l’estreta relació que té amb el territori de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra. La plantada dels bulbs es complementarà d’aquí a tres mesos, els dies 9 i 10 de novembre amb la collita de les flors i el taller d’esbrinament.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp