Josep Ardila

Èxit de l’Essències malgrat la suspensió d’Andrea Motis

De cara a les pròximes edicions la orgnització es planteja augmentar l'aforament

El festival Essències ha tancat portes amb rècords de participació. El festival va obrir les portes el dissabte, just després de rebre la mala notícia de què la seva cap de cartell, Andrea Motis, no podria actuar. La mestressa del jazz catalana ha hagut de cancel·lar la gira europea, per motius de malaltia greu. L’artista, però, tornarà a Montblanc de cara a l’octubre, quan oferirà el concert de forma gratuïta per tothom qui ja tingués entrada pel concert de l’Essències. Motis va suspendre el concert però això no va afectar les ganes de festival del públic, tal com explica el director de l’Essències, Pere Manresa.

Malgrat tot, Manresa afirma que estan molt contents de com ha anat aquesta edició, amb totes les entrades exhaurides tant per dissabte com per diumenge. De cara a les pròximes edicions, fins i tot, es plantegen augmentar l’aforament. En comparació amb els anys anteriors, a més, considera que l’evolució ha estat tot un èxit.

Pel que fa a l’any vinent, el festival vol tornar a ser divendres i dissabte, en comptes de dissabte i diumenge, per tal de facilitar que tothom pugui assistir, sense que treballar dilluns sigui un impediment.

Dissabte el festival va combinar la música en directe amb una mostra de vins de la DO Conca de Barberà. Van pujar a l’escenari grups com La Vella Dixieland, Yacine, la Stromboli Jazz Band i Ishmael Sustraivibez.

La segona sessió del festival va arribar diumenge a partir les 6 de la tarda amb els Dr. Calypso com a plat fort. El grup celebra aquest 2018 la gira dels seus trenta anys de carrera musical, que servirà també per dir adéu als escenaris. Diumenge també es van escoltar a Montblanc les lletres reivindicatives del raper lleidatà Pablo Hásel, a més de la música d’Adala & The Same Song Band. En aquest cas, els concerts de diumenge es van maridar amb una mostra de cerveses artesanes del territori.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp