Josep Ardila

Èxit del Pessebre Vivent de l’Espluga, amb prop de 3.000 visitants

Durant els dos dies, el centre històric de la vila s'ha transformat en una ciutat de Judea de fa 2.000 anys

El Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí ha estat tot un èxit. Prop de 3.000 persones han passat pel municipi entre dissabte i diumenge per veure les escenes situades al centre històric de la vila que es va transformar en la Judea de fa 2.000 anys.

Només dissabte, dia de Sant Esteve, 1.300 persones es van acostar a l’Espluga per visitar el pessebre. Ahir diumenge la xifra encara va augmentar més, arribant gairebé als 3.000 visitants durant els dos dies, 1.000 més que a l’edició de fa dos anys. Entre els visitants, habitants de l’Espluga, Montblanc i altres municipis de la Conca de Barberà, però també de pobles del Camp de Tarragona.

Els carrers del Capuig de l’Espluga es van ambientar per l’ocasió fent que el visitant pogués veure un recorregut sencer des del principi fins al final, amb ambientació a pràcticament tots els racons. Durant al recorregut, que també passa pels baixos d’algunes cases antigues, es poden veure diverses escenes bíbliques, des de la fusteria de Josep fins a l’anunciació de la Mare de Déu i l’escena principal del naixement. Aquesta darrera va ser un dels grans atractius d’aquest any ja que comptava amb un dromedari que va fer les delícies de grans i petits.

En total, un centenar d’actors i actrius han participat durant el cap de setmana en la representació el pessebre vivent, que es celebra cada dos anys.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp