Joan López

Ferran Civit substitueix Pep Andreu a la presidència d’ERC al Camp de Tarragona

El Congrés Regional es va celebrar aquest divendres al vespre a Montblanc

L’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, ja no és el president de la federació d’ERC al Camp de Tarragona. No s’ha presentat a la reelecció, i el seu lloc l’ocuparà l’espluguí Ferran Civit, l´únic candidat que es va presentar. El d’ahir va ser un congrés plàcid, sense disputes per la presidència, com va passar al darrer, quan Andreu es va disputar la presidència amb el vallenc Jordi Cartanyà.

Els republicans es van reunir aquest divendres al vespre a Montblanc celebrar un Congrés Regional extraordinari, ja que Esquerra Republicana, segons han explicat fonts del partit, es troba en ple procés de renovació de les seves estructures orgàniques territorials dins del marc del Congrés Nacional, que es clourà el 25 de juliol a Barcelona.

Molt vinculat a l’Assemblea Nacional Catalana i sense lligam amb cap dels dos sectors, Ferran Civit ha estat el candidat de consens. Marta Rovira, secretària general d’Esquerra, va seguir ahir des de Montblanc la votació i l’elecció de Civit com a president de la regional al Camp de Tarragona. A la permanent hi ha membres dels diferents sectors del partit.

Aquesta executiva serà l’encarregada de preparar les eleccions del proper 27-S. Encara amb el dubte de quines llistes s’hi presentaran, Ferran Civit ha assegurat que encara és aviat saber qui és el possible candidat d’Esquerra tot i que no ha tancat les portes a poder encapçalar ell la candidatura republicana. «No només depèn de mi, pot passar de tot. No està a les meves mans ni a les mans del meu partit. Estic disposat al que sigui per la llibertat del meu país, per mètodes pacífics i democràtics, com he fet tota la vida», ha assegurat.

Sobre els eixos de treball de cara a les eleccions, Civit ha assegurat que «ens queden molts pocs dies per treballar per guanyar el 27-S, sense guanyar també al Camp de Tarragona no tindrem la independència», ha dit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp