RM

Francesc Benet i Josep Pijoan es repartiran la presidència del Consell Comarcal de la Conca

ERC i la FIC arriben a un acord per governar l'ens i conviden a entrar-hi als altres partits

ERC i la FIC governaran junts el Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Segons informa laConcaDiari.cat, les dues formacions, amb 7 i 3 consellers respectivament, han arribat a un acord per govern l’ens i repartir-se la presidència. També han convidat a CiU, que té 8 consellers i al PSC, amb 1 representant, a sumar-s’hi.

Aquest pacte estableix que Josep Pijoan, alcalde de Pira per la FIC, seria el president de l’ens durant el primer any i mig de legislatura mentre que Francesc Benet, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montblanc, ostentaria la presidència els dos anys i mig restants. L’acord, segons fonts d’ERC «deixa la porta oberta» per a que CiU entri al govern i els ofereix la segona vicepresidència. Els republicans però, consideren que «ha d’entrar aire nou» al Consell.

Des de CiU asseguren a laConcaDiari.cat que «des del primer moment hem defensat un govern d’unitat». Tot i les múltiples converses i reunions, els convergents asseguren que «no hem parlat amb ningú de cap pacte bilateral. Creiem que el govern d’unitat és bo per la Conca de Barberà i també pel Consell Comarcal». Tot i això, des de CiU recorden que són la força amb més consellers comarcals i demanen «almenys, un any de presidència, sinó, no entrem al joc. Creiem que és viable compartir la presidència entre ERC, la FIC i CiU».

Aquest migdia tindrà lloc una roda de premsa on es farà públic l’acord i el programa per governar el Consell Comarcal que han pactat els dos partits.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp