Ràdio Montblanc

Govern i oposició fan les primeres reunions per buscar possibles acords a Montblanc

L'alcalde ja s'ha reunit amb el PSC i aquest divendres ho farà amb Junts per Montblanc

Després de la sortida del govern de Montblanc dels quatre regidors vinculats a Esquerra, l’alcalde, Josep Andreu, comença els contactes per intentar formar una nova majoria.

Amb els números a la mà, els quatre regidors de Junts per Montblanc a l’oposició sumarien majoria amb l’actual equip de govern de quatre, assegurant l’estabilitat que busca Andreu.

Demà divendres faran la primera reunió. Junts no parla obertament d’entrar al govern, però assegura que estan disposats a fer un esforç i un sacrifici, però no un xec en blanc. “Hi ha proposta que havíem fet que ara sembla que podrien tirar endavant, escoltarem les propostes de tothom. Estem disposats a fer un esforç i un sacrifici, però no farem un xec en blanc”.

A Junts no parlen de línies vermelles per començar a negociar, però sí que volen apostar per mesures més socials i això passa, asseguren, per baixar l’IBI. “Nosaltres ens vam oposar a la pujada d’impostos i vam una campanya en contra, serà un tema important a tracta per intentar revertir aquesta situació”.

L’alcalde i el seu equip ja s’ha reunit en les últimes hores amb el PSC, que té un representant a la sala de plens. El vot dels socialistes no és determinant per formar una majoria de govern, però asseguren que estan disposats a formar-ne part i a treballar per Montblanc.

Després dels primers contactes, es preveuen més reunions ens els propers dies per determinar com es pot garantir l’estabilitat al consistori montblanquí. Junts per Montblanc, que té la clau del govern, treballa amb tots els escenaris possibles, que són entrar el govern o seguir a l’oposició amb acords puntuals amb el govern.

L’entrevista a Juanma Cabello del PSC es pot escoltar el web, mentre que l’entrevista sencera a Marc Vinya es podrà escoltar aquest divendres a les 10 del matí al Bon dia Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp