Ministerio del Interior

Interior encara publica erròniament els resultats de les eleccions a Montblanc

Encara es pot llegir que Agrupament perd la majoria absoluta

El web del Ministeri de l’Interior encara publica aquest dimecres uns resultats diferents de les eleccions municipals a Montblanc dels que realment van ser. Al web s’atribueixen 6 regidors a Agrupament Catalanista perdent,per tant, la majoria absoluta, quan en realitat en va aconseguir 7. Aquest altre regidor el web l’atribueix al PSC, tot i que només en va aconseguir 1.

El cas de Montblanc no ha estat l’únic. A Torredembarra ERC va aconseguir una històrica majoria absoluta de 9 regidors, però el web del Ministeri de l’Interior publica que en va aconseguir 8, faltant un regidor per aconseguir la majoria.

Són només dos dels diversos casos que s’han publicat aquests dies. Les Juntes Electorals de Zona començaran aquest dimecres el recompte oficial dels vots. Tenen tres dies per fer aquest recompte i el BOE té un termini màxim de 40 dies per publicar els resultats definitius. Així, s’espera que en els propers dies ja es difonguin les dades de manera correcta.

El Ministeri de l’Interior ha atribuït els errors a l’empresa que va gestionar les dades, Scytl, una empresa catalana que per primera vegada havia guanyat el concurs del Ministeri per difondre les dades d’unes municipals, les més complicades de gestionar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp