RM

Jaume Farré, nou síndic municipal de greuges de Montblanc

Rellevarà a Joan Vendrell al capdavant d'aquesta figura. Ho va aprovar el plenari aquest divendres

Jaume Farré serà el nou Síndic Municipal de Greuges de Montblanc. Així s’ha aprovat al plenari d’aquest divendres 26 de juny, amb 11 vots a favor (d’ACM, la CUP i la FIC) i dues abstencions de CiU.

Farré rellevarà així a Joan Vendrell, que ha exercit de síndic a Montblanc des del 2006. L’alcalde, Josep Andreu, ha destacat la tasca de Vendrell i l’hi ha agraït la seva dedicació. També ha recordat que la figura del Síndic es va instaurar a la vila l’any 1996 per iniciativa del llavors alcalde, Andreu Mayayo, amb Francesc Sigró com a primer síndic de greuges.

Des de l’oposició, el regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, ha criticat “les formes” amb les que s’ha designat el càrrec, assegurant que no ha sigut una figura de consens, si bé ha destacat la vàlua de Jaume Farré per exercir el càrrec. En la mateixa línia s’ha expressat el regidor de CiU, Marc Vinya, assegurant que “ens ha arribat que el relleu no s’ha comunicat de la millor manera a l’anterior síndic”, i també ha posat en dubte que la figura sigui necessària en un municipi com Montblanc.

Des de la CUP, Laura Aluja ha demanar disposar d’un informe per conèixer quantes tasques s’han fet al llarg d’aquest anys, i comprovar així si és una figura realment necessària. Ha destacat que aquesta figura funciona a altres municipis més grans, però que a Montblanc “potser no té sentit tenir-la”.

El portaveu d’Agrupament Catalanista de Montblanc ha destacat la feina feta per Vendrell i ha posat de relleu que “la figura del síndic també és una forma de participació ciutadana”.

En les properes setmanes es farà un acte de traspàs de competències entre el síndic sortint i l’entrant, amb l’objectiu també de posar de manifest la feina feta per Vendrell al llarg d’aquests anys.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp