Josep Ardila

Joan Masdéu i Eduard Gener, caps de cartell del Riubombori 2017

El festival, que ha tingut un rècord d'inscripcions, entregarà el reconeixement Jordi Francolí al millor grup del certamen

Joan Masdéu i Eduard Gener són els caps de cartell de l’edició 2017 del Riubombori, el festival homenatge a Jordi Francolí que tindrà lloc a l’Espluga el proper 1 de juliol. L’edició d’aquest any arriba amb rècord d’inscripcions per participar al certamen musical, amb una trentena de formacions musicals inscrites.

Enguany, una comissió de músics professionals i amateurs ha fet un exhaustiu treball per millorar les bases i per escollir els grups participants. De la trentena de grups que s’hi van inscriure, la xifra més alta que ha assolit mai el festival, se n’han triat cinc, tenint en compte criteris de qualitat musical i del directe i de composició de la música. Els cincs grups finalistes són: Roger Margarit (Rubí), Senyor dels Llamps (Avinyó/Barcelona), Carlitos Miñarro (Tàrrega), Maria Jacobs (Valls) i Guardafuegos (El Vendrell/Montblanc). Tot ells rebran una aportació econòmica per haver estat els cinc finalistes i optaran a guanyar el reconeixement Jordi Francolí. Ramon Amigó, de la Cultural Jordi Francolí, ha destacat la gran varietat musical dels grups que s’han presentat. Els grups actuaran entre les 7 del vespre i les 10 de la nit. Després serà el torn dels dos caps de cartell.

El reconeixement, d’altra banda, serà pel grup més votat pel jurat professional, que escollirà el 70% del premi, mentre que l’altre 30% ho triarà el públic amb votació popular. El premi serà una actuació remunerada per la Festa de la Verema de l’Espluga.

El festival, a més, tornarà a combinar la música amb diverses disciplines artístiques d’autors locals o vinculats al territori. Actuarà el jove ballarí Hary Cruanyes i també es podrà gaudir d’un espectacle de poesia combinat amb audiovisuals creat pels montblanquins Àlex Rebollo, Jordi Cartanyà, Albert Carreras i David Ortín sota el nom ‘BRAM factoria’. El Riubombori, a més, començarà amb un espectacle infantil dirigit als més petits, i continuarà amb l’aposta dels menús ecològics, els vins de la DO Conca de Barberà i els cerveses artesanes per maridar el festival al jardí dels Francolins.

També s’ha presentat el cartell de l’edició d’enguany, fet a mà per l’espluguí Gerard Ruz.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp