Oficina de Turisme

Joan Panisello protagonitzarà l’exposició central de Terrània 2019

La dissetena edició del festival de ceràmica tindrà lloc del 27 al 29 de setembre

El ceramista Joan Panisello serà el protagonista de l’exposició central de la dissetena edició de Terrània, que tindrà lloc del 27 al 29 de setembre. El festival internacional de ceràmica de Montblanc presentarà enguany sis espais expositius, una xifra rècord.

Panisello, que té el seu taller a Jesús, al Baix Ebre, protagonitzarà l’exposició central del festival a la Sala Sant Miquel, i la seva obra, com ja és habitual, serà la protagonista del cartell de Terrània 2019. La passada setmana dos tècnics de l’Oficina de Turisme i el ceramista de Senan Lluís Soler van visitar el ceramista per concretar la seva participació al festival.

Al mateix temps van visitar l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa i es va confirmar que una exposició realitzada pels alumnes de ceràmica d’aquest centre s’instal·larà a l’antiga església de Santa Magdalena.

D’aquesta manera, l’Oficina de Turisme engega tot l’engranatge del festival. De fet, aquest mes de gener l’oficina ha posat en coneixement de ceramistes d’arreu d’Europa la celebració de la propera edició del festival. A través de www.terrania.cat es facilita la informació necessària per als ceramistes interessats a prendre part al festival. Hi poden trobar els requeriments i el formulari d’inscripció, a banda d’un recull històric de les edicions precedents.

Entre altra documentació els interessats cal que enviïn fotografies dels treballs i de l’estand. A més, han d’especificar el tipus d’obra que realitzen (gres, porcellana, fiança, escultura, raku,..) i dir si estan disposats a realitzar demostracions durant el festival.

Fins el 31 de març està obert el termini d’inscripció. Posteriorment s’iniciarà la fase de tria. Com sempre, s’escolliran una trentena de ceramistes mirant d’equilibrar el tipus d’obra, tècniques, i procedència dels artistes. A partir del mes d’abril l’organització enllestirà els detalls de la programació, les exposicions i les activitats paral·leles, per tal de poder-ho presentar abans de l’estiu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp