Joan López

Joan Rovira i Anna d’Ivori encapçalen l’oferta musical de les Festes de Sant Maties de Montblanc

La festa major petita tindrà lloc del 12 al 14 de maig

Montblanc celebrarà, el proper cap de setmana, les Festes de Sant Maties. Un any més, la regidoria de festes del consistori ha apostat per un programa que combina el seguici festiu amb actes musicals, culturals, esportius i infantils amb l’objectiu de convertir-ho en la festa major petita de Montblanc.

El gruix d’actes es concentra del 12 al 15 de maig. Divendres arrencaran les festes amb l’espectacle ‘Mil cent i un estels’ a l’interior d’un planetari, a la sala Sant Jordi del claustre de Sant Francesc. Divendres també hi haurà la presentació de la cursa Barrancs de Llegenda i la inauguració de l’exposició de l’ANC ‘5 anys de lluites del somni al referèndum”, que anirà a càrrec del president de l’entitat independentista, Jordi Sànchez. A les 8 hi haurà la Salve Solemne i la posterior actuació del seguici festiu, i a la nit música en directe. A la plaça de Sant Miquel actuarà Joan Rovira amb tota la banda presentant el seu nou treball ‘Encara tenim temps’, i Anna d’Ivori, que farà un dels primers concerts per presentar el seu primer disc ‘Rere els vidres’.

Dissabte al matí tindrà lloc l’actuació del seguici popular i a la tarda la quarta edició de la Timbalada que organitzen els Dimonis de Montblanc. L’acte acabarà a la nit amb un sopar popular i música a Sant Miquel. Dissabte també es presentarà el llibre ‘El conjunt monumental i artístic de Montblanc. 50 anys de la restauració de les muralles”, de Maties Solé. I de diumenge destaca la Trobada Gegantera dels Amics dels Gegants, la diada castellera i l’actuació del seguici petit a la tarda.

El regidor de festes, Oriol Pallissó, assegura que “ara hem aconseguit tenir un model diferent, ens agrada que sigui la festa major petita i esperem que es consolidi amb aquest format”. Destaca que “hem programat actes per a petits i grans, per a tots els gustos”.

Programa d’actes

Divendres, dia 12

A les 10 del matí, a la Residència Llar Conca de Barberà TEATRE a càrrec dels alumnes de la Llar d’Infants Els Merlets, de Montblanc.

A les 6 i a les 7 de la tarda, a la Sala Sant Jordi (claustre St. Francesc), PREESTRENA de l’espectacle “Mil cent i un estels”. Música i astronomia popular dins l’interior del planetari instal·lat per a l’ocasió. Activitat per adults (12 anys) a càrrec de l’Associació Bocafoscant. Inscripcions #fins al dia 11 de maig a l’oficina de turisme a un preu de 2€. (Places limitades)

A 2/4 de 7 de la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc, Presentació “Barrancs de Llegenda 2017” i presentació de “La Volta al món en 80 maratons” a càrrec d’Arcadi Alibés. Organitza: CEM

A les 7 de la tarda, a la Sala de les Corts Catalanes (claustre St. Francesc), INAUGURACIÓ de l’exposició “5 anys de lluites del somni al referèndum” Amb la presència de Jordi Sanchez, president de l’ANC. L’exposició romandrà oberta el dissabte i diumenge d’11 a 2 del migdia i de 6 a 8 del vespre. Organitza: ANC Montblanc

A les 8 del vespre, a l’església de Santa Maria, SALVE SOLEMNE en honor a Sant Maties, amb l’acompanyament de l’SCHOLA CANTORUM SANT MIQUEL.

En acabar, a la Plaça Major, actuació del SEGUICI POPULAR (Àliga, Grallers Montblanc, Nanos, Gegants, Banda de Música Verge de la Serra i Ball de Bastons).

A 2/4 de 12 de la nit, a la plaça de Sant Miquel, CONCERT amb JOAN ROVIRA i la seva banda i el grup Anna d’Ivori. Presentant els seus nous treballs respectius: “Encara tenim temps” i “Rere els vidres”.

Dissabte, dia 13

A les 8 del matí, pels carrers de la vila, MATINES pels Grallers de Montblanc, els Grallers de la “Colla Petita del Drac i Aligot”, Grallers dels “Amics dels Gegants”, Grallers dels Torraires i Grallers “Els Guardiols” de La Guàrdia dels Prats.

A les 11 del matí, a l’església de Santa Maria, OFICI SOLEMNE, en honor a Sant Maties, patró de Montblanc, amb l’acompanyament de la CORAL FLOR DE LIS, assistència d’autoritats i seguici popular.

En acabar, a la plaça Major, actuació del SEGUICI POPULAR (Drac, Àliga, Cucafera, Grallers Montblanc, Mulassa, Grallers “Amics dels Gegants”, Nanos, Gegants, Ball de Bastons, Banda de Música Verge de la Serra i Torraires de Montblanc).

A les 12 del matí i fins a les 3 de la tarda, a la plaça de Sant Miquel, VERMUT ELECTRÒNIC amb DJ Ricard Cendra. Organitza: Dimonis de Montblanc

A les 5 de la tarda, des de l’Avinguda. Doctor Folch, IV TIMBALADA. A continuació, exhibició de les colles al pàrquing de Sant Miquel. Organitza: Dimonis de Montblanc Recorregut: Avinguda Doctor Folch, Elionor d’Urgell, Baluard Santa Anna, Plaça de Santa Anna, Major, Josa, Hortalans, Plaça Major, Vilanova del Mercadal, Sant Isidre, Poblet i Teixidó, Major, Plaça Sant Miquel i per finalitzar exhibició a Pàrquing de Sant miquel.

A les 2/4 de 6 de la tarda, al Centre Cultural Sant Jordi (Antic Centre Parroquial), Presentació del llibre “Montblanc, Conjunt Monumental i Artístic. 50 anys de restauració de la Muralla medieval” de Maties Solé Maseras.

A les 7 de la tarda, a la plaça Major, ballada de sardanes amb la Cobla Cossetània.

A les 7 de la tarda, al Santuari de la Serra, rememoració de l’acte de Puig i Cadafalch l’any 1922 a Montblanc, a càrrec d’Eduard Riu-Barrera i Mireia Freixa, comissaris de l’any Puig i Cadafalch.

A les 8 del vespre, a Le pub (antic Cesar’s), TAST DE VINS I CONCERT amb el grup de versions jazz Leitmotiv i la participació de Gèrida Viticultors.

A 2/4 de 9 del vespre, a l’església de Sant Francesc, Concert de l’Orquestra Corelli del Conservatori de Vila-seca, amb l’actuació del montblanquí Alexandre Amorós Korotkova.

A les 9 de la nit, al local de l’Associació Andalusa, Sopar-Ball de Sant Maties. Organitza: A.C. Andalusa Conca de Barberà.

A les 9 de la nit, al pàrquing de Sant Miquel, sopar popular per un preu de 5 €. Organitza: Dimonis de Montblanc.

A les 11 de la nit, al pàrquing de Sant Miquel, festa a càrrec de DJ’S. Organitza: Dimonis de Montblanc.

Diumenge, dia 14

XXII TROBADA GEGANTERA A MONTBLANC.
Organitza: “Amics dels Gegants”

A partir de 2/4 de 10 del matí, a la Muralla de Sant Francesc (davant Mercat), arribada de les colles convidades i plantada de Gegants i Bestiari.

COLLES CONVIDADES: Basilisc Petit de Reus – Gegants i grallers de Lloret de Mar – Gegants i grallers de Gironella – Gegants i grallers de Les Fonts – Gegants i grallers del Poble Nou de Manresa – Gegants i grallers de Cervera – Gegants i grallers de Torà – Gegants i grallers de Santa Oliva – Gegants i grallers de la Selva del Camp – Gegants nous de Valls – Gegants i grallers de l’Espluga de Francolí. I també, amb la participació dels grups locals: Mulasseta de Montblanc – Aligot i Drac Petit de Montblanc – Àliga i Drac de Montblanc – Cucafera de Montblanc – Grallers de Montblanc – Grallers de La Guàrdia dels Prats – Gegants i grallers Amics dels Gegants de Montblanc.

A les 11 del matí, a la Residència Montblanc, Concert de la Coral Flor de Lis.

A 2/4 de 12 del migdia, pels carrers i places del nucli antic, inici de la Cercavila de gegants i bestiari.

Recorregut: Plaça de Sant Francesc – Major – Sant Josep – Font de la Vila – Riber – Pere Berenguer de Vilafranca – Plaça Major.

A les 12 del migdia, a la Residència-Llar Conca de Barberà, Concert de la Coral Flor de Lis.

A 1/4 d’1, a la Plaça Major, Entrada de lluïment dels gegants i bestiari.

A la 1, Comiat de les colles fins a la plaça de Sant Francesc.

A la 1 del migdia, a la Plaça Major, Diada Castellera de Sant Maties, amb l’actuació dels Xiquets de Cambrils, Xiquets de Vila-seca i Torraires de Montblanc. Organitza: Torraires de Montblanc

A les 2/4 de 6 de la tarda, des de la plaça de Sant Francesc, CERCAVILA DEL SEGUICI PETIT. A la Plaça Major, actuació del Seguici Petit (Drac Petit i Aligot, Grallers de la “Colla Petita”, Mulasseta, Grallers “Amics dels Gegants”, Colla Petita del Ball de Bastons i Colla Petita dels Torraires de Montblanc).

A continuació, a la plaça Major, espectacle infantil a càrrec dels deParranda amb tots els actes de la festa major.

A partir de 2/4 de 7, al Pavelló del Casal, Ball de Sant Maties. Organitza: Casal Montblanquí

A 2/4 de 8 del vespre, a l’antic hospital de Santa Magdalena, ESPECTACLE “Que venen els catalans”. Epopeya dels almogàvers i l’almirall Roger de Flor. A càrrec de Jordi Jubany i l’Orquestra Gerhard de l’Escola de Música Robert Gerhard de Valls. (edat mínima 9 anys)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp