Agrupament Catalanista

Josep Andreu: “És una falsedat que l’Ajuntament tingui un deute de 5 milions d’euros”

El candidat d'Agrupament s'ha mostrat crític amb Marc Vinya i les seves declaracions sobre l'economia de l'Ajuntament

El candidat d’Agrupament Catalanista i actual alcalde, Josep Andreu, ha sortit avui al pas de les crítiques que Junts per Montblanc ha fet a l’equip de govern sobre la gestió financera del consistori. Andreu ha criticat que el candidat Marc Vinya hagi convocat una roda de premsa per parlar de les finances i que al ple celebrat aquest dimecres no digués res. “Al ple de dimecres vam liquidar el pressupost del 2018 i Vinya no en va voler ni parlar”, ha dit Andreu.

Segons explica Agrupament Catalanista, els comptes del 2018 es van tancar amb un benefici de 438.000€ i el nivell d’endeutament municipal se situa en el 16% respecte el pressupost. “Amb una virulència que no havíem vist mai en campanya, Vinya ha assegurat que el deute és de 5 milions i que no hi ha diners per pagar les nòmines dels propers mesos. És absolutament fals. Els comptes estan supervisats, naturalment, per la intervenció. Aquesta legislatura no hem hagut de demanar cap préstec i hem retallat el deute dels 4 milions als 1,6 milions. Quan vam entrar als govern fa tres mandats, el deute era del 9,8 milions”. Actualment, el deute està en 1,476.000 euros, i 164.000 euros d’Aigües de Montblanc. El consorci del museu no té cap deute.

Pel que fa a la bestreta que ha demanat l’Ajuntament i que Junts per Montblanc ha criticat, Andreu ha assegurat que “el consistori sí ha demanat una bestreta, sense interessos, 400.000 euros a la Diputació de Tarragona en una operació de tresoreria habitual en aquesta època, perquè la recaptació del IBI i l’IAE es realitza semestralment per facilitar el pagament als ciutadans. A final d’any aquesta bestreta queda compensada. ”

El candidat republicà ha afegit que “les finances de l’Ajuntament de Montblanc estan sanejades i el romanent de tresoreria i el superàvit ens permeten no estar en cap pla de sanejament i afrontar les inversions que es considerin necessàries”.

El comunicat acaba assegurant, en relació a la preocupació de Junts per Montblanc per si es podran pagar les nòmines de l’Ajuntament, que “considerem que afirmar que 120 famílies tindran problemes per què no podran rebre el seu salari, no només és fals sinó que és una greu irresponsabilitat i impropi d’una persona que vol ser alcalde”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp