Josep Ardila

Josep Maria Foguet escollit nou Jutge de Pau de Montblanc

Ramona Sanahuja serà la jutgessa de pau substituta

El montblanquí Josep Maria Foguet va ser escollit aquest dimecres pel ple de l’Ajuntament com a nou Jutge de Pau de Montblanc. Foguet era un dels quatre candidats que havien presentat candidatura per assumir aquest càrrec, que deixa Joan Rovira després de 12 anys.

Foguet va aconseguir 9 vots a favor de l’equip de govern i de la FIC, i quatre vots en blanc del PDeCAT i de la CUP. L’alcalde, Josep Andreu, va agrair la tasca feta per Joan Rovira durant els darrers 12 anys i va esperonar a Foguet a fer una bona tasca com a Jutge de Pau.

Des del PDeCAT, Cesc Viñas, va assegurar que votaven en blanc “perquè tots els candidats ens semblen bon per poder ocupar aquest càrrec”, mentre que la CUP es va mostrar crítica amb el procés de selecció i van votar en blanc. Laura Aluja va destacar que “amb la informació que tenim dels candidats no podem emetre un vot, creiem que s’hauria d’haver fet un procediment més acurat, la única informació que tenim és un currículum, i si hem d’escollir algú s’hauria d’haver fet una entrevista o una carta de presentació”. Aluja també va afegir que “el criteri que s’ha utilitzat és el de la coneixença personal, i no creiem que sigui correcte”. En aquest sentit, l’alcalde va assegurar que “hem seguit el procediment que marca la llei”. La FIC, per la seva banda, va votar-hi a favor i va tenir un record per un des companys de partit que va assumir aquest càrrec “i que segur que avui seria un dia feliç en veure que un nebot seu és escollit també Jutge de Pau”.

El ple també va escollir Ramona Sanahuja com a Jutgessa de Pau substituta. Va rebre 8 vots a favor i 4 en blanc, mentre que un dels regidors va votar a favor d’Isabel Balsells, una altra de les candidates al càrrec.

L’Ajunament de Montblanc farà arribar ara el resultat de la votació al Departament de Justícia que procedirà a nomenar Foguet i Sanahuja en els seus respectius càrrecs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp