Ràdio Montblanc

Josep Pijoan deixarà la presidència del Consell Comarcal de la Conca el 16 de gener

També deixarà l'alcaldia de Pira després de més de trenta anys. Francesc Benet serà el nou president de l'ens comarcal

Aquest gener es formalitzarà el relleu al capdavant de la presidència del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Així ho preveia el pacte de govern que van signar fa un any i mig la FIC i ERC, al qual després s’hi van sumar la resta de forces polítiques (CDC i PSC). Llavors, Josep Pijoan, de la FIC, va assumir la presidència de l’ens comarcal, que tancarà el proper 16 de gener. Uns dies després, el 30 de gener, Francesc Benet, actual vicepresident i primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Montblanc, assumirà el càrrec de president del Consell Comarcal.

En una entrevista a Ràdio Montblanc, Josep Pijoan ha fet balanç aquest dilluns de la seva etapa com a president de l’ens comarcal, que ha servit també per tancar la seva dilatada carrera política, lligada sempre a l’activitat municipal. I es que aquest gener Pijoan també deixarà l’alcaldia de Pira, que ostenta des de fa més de trenta anys. “Vaig començar amb 21 anys i ara en tinc 66, he estat sempre al capdavant d’aquesta gestió municipal, i ara ha arribat el moment de donar pas a nova gent”, explica. El seu lloc al Consell Comarcal l’ocuparà el regidor de la FIC a l’Ajuntament de Montblanc, Toni Gutiérrez, mentre que Josep Rodríguez, primera tinent d’alcalde a Pira, assumirà l’alcaldia del municipi.

Pijoan ha fet balanç de la feina feta al llarg d’aquest any i mig de president. D’entrada, ha volgut agrair la bona entesa i la unanimitat que totes les forces polítiques han aconseguit en els grans temes de comarca. “Amb tots els grups del Consell Comarcal, en especial amb ERC que és amb qui vam fer el pacte de manera inicial, hem tingut una entesa molt cordial, i hem aprovat dos pressupostos per unanimitat de tots els grups”, ha destacat, afegint que “hem tingut molt bona entesa amb tots els consellers i conselleres i amb tots els alcaldes i alcaldesses, ja que tots els punts importants els hem aprovat per unanimitat”. També ha destacat que “segur que Francesc Benet, que ara em substituirà, també farà un esforç per mantenir aquesta unanimitat”.

“Estem satisfets de tota la feina feta, molts dels temes que ens havíem proposat els hem pogut resoldre”, apunta. És el cas del problema de cobertura d’internet de molts pobles de la Conca, que ara es podran solucionar gràcies al desplegament d’una nova tecnologia. De moment ja s’ha implantat a Pontils, un dels municipis que tenia més problemes, i ja s’hi pot navegar amb trenta megues de velocitat.

Pijoan també ha volgut parlar d’un altre dels grans temes del mandat, que ha estat el projecte d’abastament d’aigua als municipis del nord de la Conca de Barberà. Ara, després de molts anys, sembla que la solució està a tocar. “El conseller de territori, Josep Rull, ha promès que si la Segarra es despenja del projecte la Conca es connectarà igualment al canal Segarra-Garrigues”. El mateix Rull fa unes setmanes va presentar el projecte als alcaldes de la comarca.

També ha destacat altres temes, com l’ampliació del vas de l’abocador i la construcció de la planta de triatge, que finançarà l’Agència Catalana de Residus, amb una inversió d’uns 2 milions i mig d’euros. Repassant àrea per àrea, Pijoan també ha destacat la posada en marxa de la central de reserves en l’àrea de turisme o el protocol d’absentisme escolar de la Conca, que ha estat el primer redactat a Catalunya.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp