Joan López

Josep Pijoan, nou president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Ha rebut el suport dels divuit consellers comarcals al ple celebrat aquest dimecres

Josep Pijoan ja és el nou president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Ha estat escollit el ple de constitució de l’ens celebrat aquest dimecres a la tarda. Pijoan, alcalde de Pira de la FIC, ha rebut el vot de tots els consellers comarcals. Especialment significatiu ha estat el suport dels vuit representats de CiU, que s’han sumat el pacte d’ERC i la FIC per governar el consell tot i no optar a la presidència. També s’hi ha sumat l’únic conseller del PSC.

Pijoan serà president del Consell Comarcal durant un any i mig. Després, tal com estableix el pacte de govern, ho serà Francesc Benet, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montblanc per ERC. En el seu discurs d’investidura, Pijoan ha destacat els eixos bàsics de treball d’aquesta legislatura, que passen per obrir la institució a la ciutadania i per treballar per la indústria, l’agricultura i el turisme. “No descartem fer consultes comarcals en temes de gran importància”, ha dit Pijoan fent referència a la “democràcia participativa”, i ha afegit que “volem fomentar l’estima pels nostres municipis i volem crear debat pel futur de la comarca”.

Des de CiU, l’expresident Josep Amill ha destacat que “no tenim una posició gens fàcil i hem votat a favor. Treballarem al vostre costat per la Conca de Barberà. No farem oposició perquè no tinguem la presidència”. El portaveu dels convergents també ha explicat que “durant 25 anys hem treballat per la Conca i no serà CiU qui posi pals a les rodes”.

Francesc Benet, d’ERC, ha destacat que calia un canvi al Consell Comarcal i que s’haurà de treballar per, entre altres coses, “revisar la gestió dels residus i canviar-la si en trobem una de millor”. També ha remarcat que “treballarem per la generositat de la capital i pel reconeixement de la comarca vers la seva capital, Montblanc”, i ha afegit que “l’Ajuntament de Montblanc i el Consell han de caminar en una mateixa direcció”.

Des de la FiC, Magí Trullols s’ha felicitat pel pacte aconseguit entre tots els partits i ha destacat que “és important deixar al marge interessos polítics i treballar junts per la comarca”.

Segons el pacte establert, ERC assumirà l’àrea de turisme i promoció econòmica, CiU la d’assitència als municipis i la FIC l’àrea de serveis a les persones.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp