Joan López

Josep Pijoan tanca la seva etapa com a president del Consell Comarcal

Ahir va renunciar al càrrec que passarà ara a mans de Francesc Benet, d'ERC

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà va celebrar aquest dilluns el darrer ple amb Josep Pijoan com a president. Ahir va renunciar al càrrec, d’acord amb el pacte que la FIC i ERC van arribar a l’inici de la legislatura. L’actual vicepresident, Francesc Benet, ha assumit ara el càrrec de forma provisional, fins que prengui possessió el proper 30 de gener. Així, serà la primera vegada que ERC presideixi l’ens comarcal.

Pijoan, visiblement emocionat, va renunciar al càrrec en un acte molt auster, sense convidats especials. Durant el seu discurs, va voler agrair el suport rebut per tots els consellers i conselleres, així com pel personal del Consell Comarcal. En tot moment va destacar que “el més important ha estat la unanimitat aconseguida entre tots els grups polítics, només així podrem tirar endavant la comarca”.

La resta de grups polítics van destacar la “visió comarcalista” de Pijoan i van lloar la seva tasca al capdavant de la presidència durant el darrer any i mig. El futur president, Francesc Benet, va destacar que “Pijoan deixar embastat projectes històrics, com el de l’aigua”. En aquest sentit, el fins ara president va destacar que “no pot ser que al 2017 encara hi hagi municipis amb problemes d’aigua, hem fet molta feina i espero que aquest projecte s’acabi signant”.

El ple de possessió de Francesc Benet se celebrarà, si no hi ha cap imprevist, el proper 30 de gener. També en aquest ple s’incorporarà al consell Toni Gutiérrez de la FIC, en substitució de Josep Pijoan, que aquest gener deixarà també l’alcaldia de Pira després de més de 25 anys.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp