Habana Vieja

‘La barca d’en Lamin’, una havanera de suport als refugiats

L'ha composat el grup montblanquí Habana Vieja com a mostra de solidaritat a aquest conflicte

Els montblanquins Habana Vieja han composat una havanera com a mostra de solidaritat amb la crisi de refugiats que està vivint Europa. ‘La barca d’en Lamin’ es una havanera composada pel grup montblanquí format per Gerard Moreno, Maria Bossom, Pere Domènech i Jordi Margalef. Indignats amb la situació dels refugiats a Europa, el grup va decidir fer alguna cosa i composar una havanera que explica la història dels refugiats. “Conforme l’anem cantant i assajant, cada vegada ens agrada més”, explica el Jordi Margalef, un dels seus membres.

“Els artistes, els que fem músic, tenim una mica se sensibilitat i a nosaltres ens ha portat a escriure aquesta història”, explica Pere Domènech. La idea la van començar a parlar el passat mes de setembre, però no ha estat fins ara que ha vist la llum. L’objectiu és que l’havanera es doni a conèixer i que a les cantades que s’organitzen al llarg de l’any es pugui cantar com a mostra de suport als refugiats. “Als concerts, on la gent està relaxada, si es canta la cançó segur que servirà per fer reflexionar a la gent”, asseguren. “La història de la cançó explica un viatge que no es fa per plaer, que està ple de patiment i esperança”, explica Domènech.

El grup està immers ara en presentació d’aquesta havanera però també del seu primer disc, que inclou alguns dels temes més coneguts de les havaneres que interpreten als seus concerts. A Montblanc actuaran el proper 2 de juliol al Musi-Cata al celler Mas Foraster de Montblanc. El disc es pot escoltar a Youtube, iTunes i Spotify, i en els propers mesos l’editaran en format físic per poder-lo vendre a les cantades d’havaneres on participin.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp