Ràdio Montblanc

La comissió de patrimoni decideix desprotegir Cal Contijoch que ara es podrà tirar a terra

La decisió, encara provisional, es va prendre aquest dilluns en una reunió celebrada a Montblanc

La comissió de patrimoni de la Generalitat ha decidit descatalogar l’edifici de cal Contijoch. Aquesta antiga casa pairal, situada a la muralla de Sant Francesc de Montblanc, era actualment un edifici protegit, un bé cultural d’interès local.

L’Ajuntament de Montblanc el va comprar sense tenir constància d’aquest fet amb l’objectiu de reconstruir aquest tram de muralla. En un primer moment la Generalitat va descartar desprotegir l’edifici, però el consistori hi va presentar recurs.

Aquest dilluns la comissió es va reunir a Montblanc, i després d’una visita a l’interior de la casa, van decidir, de manera provisional, descatalogar-la per 5 vots a favor, 3 en contra i dues abstencions. De fet, el mateix equip de govern va demanar que la reunió tingués lloc a Montblanc per poder visitar l’edifici, que ara sí es podrà tirar a terra. Això permetrà complir els objectius de l’Ajuntament de reconstruir aquest tram del recinte emmurallat. L’alcalde, Josep Andreu, explica que “vam demanar que la comissió es reunís a Montblanc perquè poguessin visitar la casa, i hem de dir que cap membre de l’Ajuntament va participar a la reunió”.

L’interior, ja pràcticament buit, consta d’una planta baixa, dos pisos, un subterrani i unes golfes. La primera planta és la més antiga, mentre que les altres tenen una construcció més moderna, i és on fins fa poc temps hi habitava la família Contijoch.

La CUP és qui, en un plenari, va posar sobre la taula que aquest era un edifici protegit, i es van mostrar reticents a tirar-lo a terra. Ara no descarten presentar al·legacions a aquesta decisió. Ho ha explicat la seva portaveu, Laura Aluja.

L’equip de govern, d’altra banda, continuarà intentar aconseguir subvencions de l’1% cultural provinent de l’Estat amb l’objectiu de reconstruir el portal de Sant Francesc, un altra de les potes del projecte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp