AGBAR

La Conca adjudica a Agbar el contracte de gestió del sanejament en alta a la comarca

Es vol apostar per la digitalització, la sostenibilitat, l’eficiència i la innovació de les depuradores

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha adjudicat a Agbar, companyia gestora dels serveis del cicle integral de l’aigua i serveis mediambientals, el servei d’explotació, conservació i manteniment, millores i optimització dels sistemes de sanejament en alta dels municipis de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Vimbodí, Santa Coloma de Queralt, Solivella i Senan.

Amb aquesta adjudicació per quatre anys, Agbar augmenta la seva presència a la comarca, on actualment gestiona el subministrament d’aigua en baixa a Solivella, Vimbodí i Poblet, i Pira. El contracte s’ha iniciat aquest 1 de juliol després que el Ple del Consell Comarcal aprovés l’adjudicació del contracte el passat 31 de maig. La d’Agbar ha estat l’oferta escollida entre les 8 propostes presentades.

La presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, ha explicat que “la voluntat del Consell Comarcal és gestionar el sanejament en alta. Per aconseguir-ho, hem de gestionar les cinc plantes que donen servei a sis municipis i, aquest any, hem començat la redacció de projectes de noves depuradores. Posteriorment, durem a terme la construcció de les noves plantes per ampliar el sanejament que abraci tots els municipis de la comarca, tenint en compte les característiques de cada municipi”. Pallàs ha apuntat que “aquest servei es presta en comú acord amb els municipis que deleguen les competències al Consell i amb un conveni de l’Agència Catalana de l’Aigua pel finançament de les infraestructures i la seva explotació”. “Des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà tenim confiança absoluta amb Agbar, que ja ha desenvolupat altres projectes a la comarca i estem segur que es crearan bones sinergies”, ha reafirmat la presidenta de l’ens comarcal.

L’import anual de l’adjudicació és de 645.222,94 € per l’explotació, conservació i manteniment dels sistemes de sanejament en alta. En el contracte també està prevista l’execució d’actuacions de millora a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua per un import de 305.218,53 €.
En l’àmbit de la digitalització, la proposta d’Agbar contempla la implantació del model BIM als sistemes de sanejament de Montblanc i l’Espluga de Francolí, que permetrà digitalitzar amb models 3D les depuradores per gestionar adequadament tots els actius de les instal·lacions i planificar correctament totes les actuacions. Així mateix, també està prevista la implantació del sistema de gestió d’actius segons l’ISO 55001 a tots els sistemes de sanejament de la comarca, que implica obtenir el màxim rendiment dels recursos sota estàndards internacionals.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp