Josep Ardila

La Conca avaluarà el seu teixit empresarial en unes jornades comarcals

Organitzat per la CEPTA, tindrà lloc el 13 d'abril i té la voluntat de recollir les necessitats empresarials del territori

Montblanc acollirà les segones jornades comarcals de la Conca de Barberà el proper 13 d’abril. Organitzades per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, aquestes jornades tenen per objectiu analitzar les necessitats del teixit industrial i empresarial de la comarca.

La voluntat és crear un pla estratègic 2016-2020 amb l’objectiu de posar sobre paper les necessitats concretes dels empresaris del territori. Amb la col·laboració de les empreses i de les administracions, es vol recollir informació económica-social de la comarca, reivindicar les fortaleses del territori i marcar vies executables i executives de treball per fer progressar les empreses de la comarca.

Aquest mateix exercici es va realitzar fa cinc anys, i ara es tornarà a repetir a les deu comarques tarragonines. Llavors, a la Conca de Barberà es va reivindicar la necessitat de capitalitzar les empreses, de les ineficàcia de les administració i l’excessiva pressió burocràtica i de l’excessiva política a curt termini i la manca de projecció a llarg termini.

“Fa cinc anys vam fer el projecte ‘Les 309 idees del territori’ i vam recollir una gran quantitat de propostes dels empresaris de la comarques tarragonines”, ha explicat el president de la CEPTA, Josep Antoni Belmonte. Amb aquestes jornades, la CEPTA vol aconseguir “la millora de la competitivitat de la comarca, recollir les millores que els empresaris creguin urgents per millorar el sector industrial de la comarca i, en definitiva, buscar la millor i major qualitat de vida dels ciutadans”.

Les jornades tindran lloc a Concactiva el proper 13 d’abril i tindrà un format presencial amb la participació dels empresaris de la comarca que vulguin aportar les seves idees, i també un format on-line per aquells empresaris que no hi puguin participar però que també hi vulguin dir la seva. És per aquest motiu que des de la CEPTA s’ha fet una crida als empresaris perquè hi participin amb l’objectiu de fer una diagnosi real de la situació empresarial de la comarca. “El que volem aconseguir és un millor territori i més i millor empreses”, explica Belmonte.

“Una de les filosofies de la comarca aquesta legislatura és agafar la indústria com a pal de paller de la formació a la Conca de Barberà”, ha explicat el conseller de promoció econòmica, Francesc Benet, que ha afegit que “ara treballem conjuntament amb els instituts, les empreses i el SOC per tirar endavant diverses formacions de l’àrea turística i industrial”. Benet també ha destacat que “a Concactiva volem liderar la promoció econòmica de la comarca i li volem donar encara més cos i ànima”.

Les jornades de la comarca, que organitza la CEPTA, es podran fer també gràcies a la col·laboració de Concactiva i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Universitat Rovira i Virgili, Banc Sabadell, la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona i l’empresa Ceres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp