Cedida

La Conca celebra el Dia Internacional de la Dona al Món Rural

Es farà en el marc de la Trobada Comarcal de Dones que tindrà lloc aquest dissabte

El proper dissabte, dia 15 d’octubre, les dones de la Conca de Barberà es trobaran a Santa Coloma de Queralt en la IV Trobada Comarcal de Dones de la Conca de Barberà, que se celebra de forma anual.

Aquesta jornada festiva, promoguda pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà amb la col·laboració de les associacions de dones de la comarca i dels ajuntaments, va néixer amb l’objectiu de crear un espai compartit d’experiències i vincles per enfortir l’associacionisme de la comarca.

A més, en el marc de la Trobada Comarcal de Dones tindrà lloc la commemoració del Dia Internacional de la Dona al Món Rural. En aquest sentit, l’Institut Català de les Dones, ha organitzat una Taula rodona: Emprenedores rurals, per reflexionar sobre el paper de la dona en el medi rural . L’acte tindrà lloc el pròxim dissabte 15 d’octubre a les 16.30 hores, al Castell dels Comtes de Queralt (Santa Coloma de Queralt). La directora territorial de l’Institut Català de les Dones, Lidia Bargas, donarà la benvinguda a l’acte que comptarà entre d’altres amb l’assistència del director territorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, Àngel Xifré, i l’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Magí Trullols.

A continuació tindrà lloc la taula-debat que anirà a càrrec de Nati Camps, propietària dels restaurant Colomí; Nati Ninot, artesana dels formatges de St. Gil d’Albió; Maria de la Peña, emprenedora de licors On the Rocks; Mariona Vendrell, emprenedora del celler Succés i Carme Sureda, gerent de l’Associació Aprodisca; i moderat pel periodista Marc Vergés.

Així doncs, el programa d’aquesta diada constarà d’una visita cultural i tast de vins al municipi de Sarral i la seva cooperativa vinícola, dinar de germanor al restaurant La Barbacana de Santa Coloma de Queralt, taula rodona al castell dels Comptes de Queralt, i es clausurarà l’acte amb l’assistència al concert “A les dones” per part de l’orquestra de la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb motiu de l’acte inaugural del curs 2016-2017 del campus Extens de la URV.

La trobada comptarà amb la participació de les associacions de dones de Barberà de la Conca, Montblanc, Rocafort de Queralt, Solivella, Sarral, Santa Coloma de Queralt, Vimbodí i Poblet i el grup de Formació Permanent de l’Espluga de Francolí.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp