Ràdio Montblanc

La Conca commemora el segon aniversari de l’1 d’octubre amb diverses activitats

A Montblanc es farà una pujada a Sant Joan i s'il·luminarà l'ermita de manera excepcional

La Conca de Barberà commemorarà, aquest dimarts, el segon aniversari de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Es faran diversos actes per recordar els fets, i també com a mostra de suports als presos polítics i exiliats i els CDR empresonats.

A Montblanc l’acte consistirà en fer una pujada a Sant Joan on s’il·luminarà, de manera excepcional, l’ermita. L’acte pretén reclamar el mandat de l’1 d’octubre, esdevenir un retrobament entre tots els montblanquins i montblanquines per recordar aquella històrica jornada, reclamar la llibertat dels presos polítics, especialment les darreres detencions dels 7 CDR i el retorn dels exiliats i exiliades.

La caminada sortirà de la plaça 1 d’octubre de Montblanc el dimarts a 2/4 de 7 de la tarda. Es demana que la gent que hi pugi amb cotxe, ho faci des de la mateixa plaça 1 d’octubre per distribuir les persones que no puguin pujar a peu. Els assistents hauran de portar frontal i carmanyola per poder sopar a Sant Joan.

A l’Espluga s’inaugurarà una pla commemorativa de l’1 d’octubre a l’escola Martí Poch, que l’any 2017 va acollir les votacions del referèndum. L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre. A Pira es farà la plantada d’un arbre d ela llibertat, una enganxada de cartells i una tronada de petards per recordar els presos polítics, exiliats i presos CDR. Tot plegat començarà a 2/4 de 8 del vespre. Finalment, a Sarral també es farà un acte commemoratiu que començarà a les 7 de la tarda amb una trobada a l’ermita dels Sant Metges per pujar amb l’estelada fins al Tossal del Fessit. Allà es farà la lectura del manifest, que després es tornarà a llegir a 2/4 de 9 del vespre al carrer 1 d’octubre. També demanen als participants que portin frontal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp