Ràdio Montblanc

La Conca de Barberà commemora l’any Pompeu Fabra amb diverses activitats

Es pot visitar una exposició al Consell Comarcal

En motiu de celebrar-se dels 150 anys del naixement del Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va declarar aquest 2018 l’Any Pompeu Fabra, amb l’objectiu de difondre la figura i l’obra d’aquest personatge essencial de la cultura catalana. L’Any Pompeu Fabra inclou una munió d’actes diversos a tot Catalunya per reconèixer l’obra del Mestre, i la comarca de la Conca de Barberà també s’hi ha volgut sumar.

Aquest mes de maig, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i del Servei de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, els conquencs tindran l’oportunitat d’endinsar-se en la figura i l’obra de Pompeu Fabra. Per una banda, el 21 de maig, a les 18.30 h, David Paloma farà la conferència “Els dos projectes de Pompeu Fabra”. David Paloma és professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, creador de la Ruta Pompeu Fabra i autor, amb Mònica Montserrat, de “Seguint la ruta Pompeu Fabra” i Fabra, de la A la Z. És, a més, autor de contes i gran divulgador de la figura de Pompeu Fabra.L’acte es farà a la seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, a les 18.30 h. Aquesta conferència s’inscriu dins d’un macrocicle de conferències que es realitzen a tot Catalunya.

D’altra banda, abans o després de la conferència els assistents també podran visitar l’exposició “Pompeu Fabra. Una llegenda completa”, una producció de la Direcció General de Política Lingüística. L’exposició estarà oberta al públic del 17 al 30 de maig, al pati del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (c/ St. Josep, 18, Montblanc). L’horari de visites és de dilluns a divendres, de 9 a 14 h; i dilluns i dimecres, de 16 a 18 h.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp