J.Ardila

La Conca de Barberà, protagonista de la revista Descobrir Catalunya

La publicació dedica la portada i el dossier central del número de novembre a la comarca

La Conca de Barberà protagonitza el dossier central del proper número de la revista Descobrir Catalunya. Ahir es va presentar a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc, amb la participació del director de la publicació, Joan Morales, a més del primer tinent d’alcalde de Montblanc, Francesc Benet; el conseller comarcal de turisme, Jordi Miró; i la periodista Núria Sabaté.

Aquesta no és la primera vegada que la revista dedica un dossier a la comarca. Al número 17, publicat l’any 1999, ja va dedicar un espai a la Conca de Barberà, on es va parlar del Monestir de Poblet i de la vida als pobles de la comarca. L’any 2008 també es va dedicar un espai on es van reivindicar els paisatges de la comarca. En aquesta ocasió, la revista número 225 fa un retrat del patrimoni històric de la Conca de Barberà, a través de diversos reportatges que signen diversos periodistes i autors locals com Núria Sabaté, Leandre Romeu, Joan Rendé o Jordi Llavina, entre d’altres. Sabaté, que ahir va participar a la presentació de la revista, ha fet un viatge pel patrimoni medieval de la Conca, començant a Santa Coloma i acabant a Montblanc.

La portada,a més, està protagonitzada pel Pont Vell de Montblanc, un dels elements més singulars de la vila. “En les tres ocasions en que hem parlat de la Conca de Barberà, mai havíem dedicat la portada a Montblanc, i crec que ja tocava”, explicava el director de la revista, Joan Morales, que afegia que “en aquesta ocasió hem volgut explicar la comarca a través del seu patrimoni, no només de l’època medieval, també des de la prehistòria”.

Aquest número de la revista Descobrir Catalunya sortirà a la venda aquesta proper divendres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp