Cedida

La Conca de Barberà s’omple d’activitats en el context del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

Els actes estan organitzats pel SIAD del Consell Comarcal i s'encetaran el 16 de novembre amb tallers i xerrades per conscienciar la societat

En el context del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, el 25 de novembre, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha preparat diverses activitats arreu de la comarca que s’encetaran aquest divendres, 16 de novembre. La intenció és oferir espais per a fer reflexió, sensibilització, pedagogia i reivindicació de tota la tasca feta i que falta per fer per tal d’erradicar la violència masclista. Totes les activitats i tallers són gratuïts, es precisa inscripció prèvia i pretenen ser un punt de trobada de persones de la comarca que volen, també, commemorar la diada de forma reivindicativa.

La primera activitat es farà aquest divendres a les 18 h. al Pavelló del Casal de l’Espluga de Francolí i serà un taller de defensa impartida per Màrius Nitu. En aquest espai, s’ensenyaran tècniques de defensa a través de diferents arts marcials per tal de protegir-se davant d’una situació de perill. Aquest mateix taller es desenvoluparà el dilluns 26 de novembre a les 18.30 h a Santa Coloma de Queralt, al número 4 de la plaça Pati del castell; i es clourà el dijous dia 29 a les 18.30 h a la Sala Noble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, a número 18 del carrer Sant Josep de Montblanc.

Les actuacions per commemorar el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones també comptaran amb una conferència titulada Violència contra les dones: víctimes de la revolució silenciosa. Es farà el 23 de novembre a les 18 hores a la Sala Moble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i anirà a càrrec de Joana Gallego, professora de la UAB, coordinadora de Màster i també directora de l’observatori per la Igualtat.

Pels més petits hi haurà conta contes amb Tortugues, guapes i bruixes. Es tracta d’una proposta oferta per l’equip ANS-Educació per treballar la igualtat i el respecte. Hi haurà dues sessions: el dijous 22 de novembre a les 17.30 hores a la Biblioteca Mossèn Tomàs Capdevila de Sarral, al carrer Hospital número 4; i el dissabte 24 a les 11.30 hores a l’espai del Raconet de Vimbodí i Poblet, al número 12 del carrer Ramon i Cajal.

Les activitats es complementaran amb un taller de ioga a càrrec de l’espai Merlet, que oferirà sessions de relaxació i reflexió. Es realitzaran el 25 de novembre en dues sessions: a les 10.30 hores a la Sala Noble del Consell Comarcal i a les 18 h a Sarral, a la sala de sota de la Biblioteca Mossèn Tomàs Capdevila; i el 30 de novembre a les 15 h al Pavelló del Casal de l’Espluga de Francolí, i a les 19 hores a Santa Coloma de Queralt, a la plaça del Castell, 4.

A més, el 24 de novembre es farà un taller de manualitats, Scrapp contra la violència masclista. Un grup de persones sense ànim de lucre es reuneix mensualment per a fer manualitats i, aquesta vegada, ho comparteixen amb la comarca. L’activitat es farà a les 18 hores al casal d’entitats de Montblanc.

El 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, a les 12.30 hores serà quan es farà la lectura del manifest al vestíbul del Consell Comarcal. En aquest mateix espai, a partir d’aquest divendres, 16 de novembre i fins al dia 30 del mateix mes hi haurà, al vestíbul del Consell, l’exposició La lluita per l’oportunitat de viures, una proposta de l’Institut Català de Dones (ICD).

El SIAD és un servei que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats en l’àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca de Barberà, independentment de la seva edat, situació personal o procedència. El trobareu al Consell Comarcal (C/ St. Josep 18, Montblanc), al telèfon 977 86 12 32 o bé per correu electrònic a: siad@concadebarbera.cat .

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp