Ràdio Montblanc

La Conca, en alerta pel risc de nevades en cotes baixes

Podria nevar aquest dimarts a tota la comarca. Protecció Civil ha activat el pla Neucat

Protecció Civil ha activat aquest dilluns el pla Neucat en fase d’alerta, pel risc de nevades a pràcticament totes les comarques del Camp de Tarragona, tant de l’interior com de la costa. Això podria afectar aquesta nit i matinada a la Conca de Barberà, que és una de les comarques en alerta.

Es preveu que les primeres precipitacions puguin arribar aquest dilluns al vespre. També es preveu que la cota de neu se situï per sobre dels 400 metres d’altitud, i no es descarten nevades a 0 metres d’altitud. Les nevades, però, podrien arribar a primera hora del matí d’aquest dimarts, als punts més alts de la Conca de Barberà, com Vallclara o Vilanova de Prades, mentre que cap al migdia podrien arribar a la resta de la comarca.

Preveient aquest possible arribada de la neu, la Diputació de Tarragona activarà, a partir d’aquesta nit, un dispositiu format per cinc equips llevaneu per respondre a l’episodi de nevades previst per aquesta setmana.

Per minimitzar els efectes de la previsió de nevades a les carreteres de la seva titularitat, la Diputació de Tarragona activarà, a partir de les 22 h d’avui dilluns, 5 equips llevaneu i tres camions nodrissa per subministrar sal. Cada equip estarà integrats per 4 persones i pel personal de coordinació, en total el dispositiu estarà conformat per 26 persones. Es treballarà de forma continuada fins que acabi l’episodi, segons l’evolució meteorològica. Si es mantenen les previsions, participaran en el dispositiu més de 50 persones, amb l’objectiu de cobrir els torns necessaris per treballar de forma continuada durant tot l’episodi (36 hores). Un dels equips treballarà a la Conca de Barberà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp