J.Ardila

La Conca impulsa la redacció de la Carta del Paisatge a través de jornades participatives

Es duran a terme durant tot l'any 2017 i debatran sobre temàtiques diverses de la comarca

La Conca de Barberà començarà aquest mes de febrer un procés participatiu per crear la carta del paisatge de la comarca. Es tracta d’un document que servirà per posar per escrit els compromisos de la societat i de les diverses administracions sobre tot allò que té a veure amb el paisatge: l’entorn natural, energia i boscos, els cultius, el turisme o el model industrial, entre d’altres.

La redacció de la carta del paisatge es farà de manera participativa a través de diverses jornades que es desenvoluparan al llarg de tot l’any 2017 a diversos municipis de la Conca de Barberà. Al gener del 2018 es redactarà el document amb les conclusions de totes les jornades, i es començarà a treballar amb la seva aplicació.La primera jornada, que servirà d’introducció a les jornades, es farà el 17 de febrer al Palau Alenyà de Montblanc, i serviran per presentar el projecte i conèixer exemples d’altres punts de Catalunya.

A partir de la primera trobada, les jornades es faran cada tres mesos, i debatran sobre àmbits molt diversos: des de la flora i la fauna i la gestió dels boscos, fins a l’evolució històrica del paisatge, les infraestructures o el turisme. Cada jornada tindrà unes conclusions que després s’aglutinaran en un únic document que s’espera poder tenir llest l’any 2018.

El conseller comarcal de paisatge, Josep Maria Vidal, ha destacat que “en la redacció de la carta del paisatge hi participarà la Generalitat, l’Observatori del Paisatge, el col·lectiu La Conca 5.1, així com el Consell Comarcal”. L’objectiu del Consell és aprofitar els debats que es generin per anar incorporant diversos compromisos al document final. “En el paisatge hi influeix l’economia, la indústria o el turisme, i per això hem separat les jornades per diverses temàtiques”, explica.

Vidal també ha destacat que “és una mena de pla estratègic que adopta diversos compromisos per intentar després aplicar-los, la idea és fer unitat i anar tots alhora i que d’aquí uns quants anys això pugui retornar en l’estat del paisatge”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp