Departament de Territori i Sostenibilitat

La Conca incrementa la recollida selectiva i se situa per sobre de la mitjana catalana

Rocafort de Queralt és el municipi de la comarca que millor separa les deixalles

La recollida selectiva a la Conca de Barberà va incrementar lleugerament l’any 2017. Concretament, durant l’any passat es van recollir un total de 5.420 tones, que representa un 50,30% del total de residus, mentre que el 2016, aquesta xifra es va situar al 50,10%. Si es parla de recollida selectiva neta, i es deixen de banda els residus impropis recollits a cada fracció, aquesta xifra se situa al 36,98% del total de residus generats a la comarca i se supera la mitjana catalana, que és del 32%. En el conjunt del Camp de Tarragona, la recollida selectiva neta es va situar durant l’any passat al 29%, el que representa un increment global de l’1,31% respecte el 2016.

Totes aquestes dades van ser presentades aquest dijous per part del director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost; acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de Tarragona, Trini Castro.

Durant la presentació també es va posar de manifest que el Priorat, amb un 41,52%, i la Terra Alta, amb un 47,87%, continuen liderant la separació de residus a la província. En el cas concret de la recollida selectiva neta de paper i cartró és la Conca qui ha assolit l’índex més alt de recollida selectiva. D’altra banda, el municipi que millor va separar les deixalles durant el 2017 al Camp de Tarragona va ser Riudecanyes, que va arribar al 63,79%. En el cas concret de la Conca, Rocafort de Queralt és el municipi amb més recollida selectiva neta, amb un 48,58%, seguit de Barberà de la Conca, Senan i Conesa.

Pel que fa als residus municipals, al Camp de Tarragona es van generar un total de 362.087 tones durant el 2017. Aquesta xifra representa un 2,83% més respecte el 2016. Amb tot, la generació per càpita es va situar en 1,62 Kg/hab./dia, per sobre de la mitjana de Catalunya, que és d’1,40Kg/hab./dia. Tan sols el Priorat va aconseguir mantenir-se per sota d’aquesta xifra.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, insta als municipis a fer plans de gestió de residus per incrementar la recollida selectiva i individualitzar la taxa amb el porta a porta, un model que a la Conca s’ha posat recentment en marxa a Montblanc amb una prova pilot.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp