Ràdio Montblanc

La Conca lidera un front comú amb sis comarques més contra la massificació de projectes d’energies renovables

Les set comarques suposen el 15% del territori català i aglutinen el 60% dels parcs eòlics projectats a Catalunya

Set Consells Comarcals de Catalunya fan front comú contra la instal·lació massiva d’energies renovables als seus territoris. 

La Conca de Barberà ha liderat la trobada amb sis consells comarcals més que s’ha fet aquest dimarts a Montblanc. A més de la Conca hi han participat el Priorat, l’Alt Camp, l’Urgell, les Garrigues, l’Anoia i la Segarra, uns territoris amb un total de 166 municipis i 275.000 habitants.

Aquestes set comarques representen el 15% del territori català i aglutinen pràcticament el 60% dels parcs eòlics projectats a Catalunya. Actualment n’hi ha 838 de demanats. Si parlem de les plaques fotovoltaigues és gairebé el 50% dels projectes presentats. Els seus presidents reclamen que s’escolti al territori  i que no es planifiquin instal·lacions de manera despropocionada. 

Demanen una moratòria en la tramitació de nous projectes i reclamen tenir en compte el paisatge i les característiques del territori. 

Els presidents han qualificat d’històrica la trobada de les set comarques, i confien que el nou govern tingui més sensibilitat amb aquesta qüestió. Remarq uen que els seus territori ja han sigut molt solidaris i que no han tingut cap contrapartida. Han volgut deixar clar que estan a favor de la transició energètica, però creuen que ha de ser més equilibrada 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp