Ràdio Montblanc

La Conca obre un procés participatiu per definir el pla estratègic 2018-2025

El president del Consell Comarcal, Francesc Benet, fa una crida a la participació per definir "el futur de la comarca"

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà iniciarà un procés participatiu per definir el pla estratègic de la comarca 2018-2025. El consell d’alcaldes va ratificar aquest dilluns el document que ha de servir com a punt de partida per definir el futur de la Conca.

Una de les principals preocupacions és la demografia. La Conca és una comarca força envellida, i els darrers anys ha anat perdent habitants, fins arribar a estar gairebé per sota del llindar dels 20.000 habitants. El president del Consell Comarcal, Francesc Benet, destaca que “no volem una comarca excessivament poblada, però tampoc podem baixar dels 20.000 si no volem perdre alguns dels serveis que tenim com a comarca”.

Per fomentar la participació de la ciutadania s’ha creat un document on-line on els habitants podran dir-hi la seva. També s’han programat, de moment, dues sessions de debat, obertes a tothom i on també s’ha convidat a totes les entitats de la comarca. La primera sessió tindrà lloc a Santa Coloma el proper dimecres 16 de maig a les 7 de la tarda, mentre que l’altra sessió tindrà lloc a Montblanc una setmana després, el dia 23 de maig al Consell Comarcal, també a les set de la tarda. Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia en aquest web.

La manca d’habitatge, un dels dèficits de la Conca
“La comarca que jo vull és la comarca que volen els ciutadans”, ha dit el president del Consell Comarcal, Francesc Benet, que ha insistit en la importància de la participació per definir la Conca del futur.

Benet ha destacat alguns dels dèficits de la comarca en que el pla estratègic hauria d’incidir, com ara la manca d’habitatge, la millora de les infraestructures (un dels grans dèficits és la carretera de Montblanc a Santa Coloma) o també unes millors telecomunicacions, sobretot als municipis més petits. També destaca que s’ha d’apostar encara més per la formació a la comarca, tenint en compte les necessitats de les empreses del territori. En aquest sentit, Benet, ha destacat que “ja hem posat en marxa la formació professional dual, però l’hem de concretar encara més i millorar-la”. El document ja es pot consultar a través d’internet. El president del Consell ha destacat també que “ja estem duent a terme algunes accions, en millora de recollida selectiva i també amb les empreses de la comarca, que estan creixent”.

“Crec que pot representar un punt d’inflexió important, ara és el moment de dir quina comarca volem. Només demanen que la gent s’hi estigui un parell d’hores per poder-hi dir la seva”, diu Benet. En aquest sentit, el document és obert i no es marquen un calendari, tot i que esperen poder-lo tenir definit abans d’acabar aquesta legislatura.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp