Josep Ardila

La Conca vol implicar empreses i botigues en la lluita contra la LGBTIfòbia

El Consell Comarcal impulsa la campanya 'Aquí no posem etiquetes'

El Servei d’Atenció Integral del Consell Comarcal de la Conca de Barberà posa en marxa la campanya ‘Aquí, no posem etiquetes’. L’objectiu és fomentar el respecte cap al col·lectiu LGBTI, una acció que forma part del pla comarcal LGBTI que es va aprovar l’any 2018.

Aquesta primera acció va dirigida a comerços i empreses de la Conca de Barberà, com a part activa de la societat. Volen implicar el teixit productiu i comercial en la lluita contra la LGTBIfòbia. La campanya vol que els establiment que s’hi adhereixin adoptin els valors de respecte al col·lectiu “per tal de potenciar un entorn econòmic que compertixi els valors per avançar cap a una societat més justa i igualitària”, ha dit la consellera comercal d’igualtat, Aida Morgades.

Durant el mes de setembre es farà arribar a totes les botigues i empreses de la comarca un manifest i també un distintiu per adherir-se a la campanya. Aquest adhesiu haurà d’estar en un lloc ben visible de l’establiment o empresa. També s’ha editat un vídeo promocional de la campanya, on hi participen empreses i botigues i també persones del col·lectiu LGBTI de la Conca.

Així, la campanya s’ha coordinat des de l’àrea d’Igualtat del Consell Comarcal en col·laboració amb Promoció Econòmica. Si bé no s’ha detectat cap cas concret de discriminació per raó de sexe o orientació sexual a empreses o botigues de la Conca de Barberà, s’ha cregut oportú començar per aquest sector “tenint en compte que són espais molt visibles i també empreses on hi treballa molt gent”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp