EFMR

La consellera Borràs anuncia a l’Espluga un nou pla d’inversions per als municipis

Mertixell Borràs visita aquest dijous diversos municipis de la Conca de Barberà

El govern de la Generalitat ha anunciat una nova línia d’inversió pròpia per al món local de més de 150 milions d’euros pel 2018. Ho ha avançat aquest dijous a l’Espluga de Francolí la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, durant la visita institucional que ha fet a diversos municipis de la Conca de Barberà.

Borràs ha agraït que “els ajuntaments hagin fet de coixí en els moments més difícils econòmicament pel govern”. La consellera ha situat la reducció del deute amb els ens locals en un 82% respecte l’any passat i assegura que “el govern ara pot respirar millor” i, per això, pot tornar a instaurar línies d’inversió per al món local. En aquest sentit, també ha apuntat que en l’exercici d’enguany es preveu un pla per millorar els camins d’intercomunicació de municipis.

La consellera Borràs ha aprofitat la visita a l’Espluga per visualitzar el resultat de les inversions que s’han fet al municipi dins de la llei de barris. Meritxell Borràs ha felicitat el consistori per la feina feta i preveu que totes les actuacions puguin ser útils per dinamitzar el nucli antic. “L’obra en l’espai públic, en el centre històric del municipi, permet obrir la porta amb més facilitat i que els privats també hi puguin invertir i que, per tant, hi hagi una dinamització d’aquestes parts més antigues i també més boniques”, ha manifestat la consellera en relació a les inversions fetes. Borràs ha visitat part de la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga que s’ha finançat amb fons de la llei de barris i de les ajudes Feader i Leader.

Pel que fa als passos que està fent el govern de la Generalitat per convocar un referèndum per a la independència de Catalunya, Borràs ha expressat que l’executiu català sent el suport de les administracions locals. “El món local està al costat dels passos que està fent el govern de Catalunya per poder donar veu als ciutadans amb el referèndum”, ha conclòs.

Aquest dijous Meritxell Borràs també ha visitat Solivella i Passanant i Belltall. Borràs ha explicat que manté aquestes iniciatives setmanalment des que ostenta la conselleria per, manifesta, conèixer de prop la realitat del país i del món local.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp