EFMR

La consellera Elsa Artadi recull a l’Espluga la preocupació pel despoblament de la Conca

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència va visitar aquest dijous el municipi

La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya i portaveu del Govern, Elsa Artadi, va visitar l’Espluga de Francolí aquest dijous per conèixer alguns dels espais turístics i copsar les demandes del territori.

Elsa Artadi ha passat per la Conca en el marc de la presentació aquest dijous a Tarragona de la pròxima convocatòria del Fons Feder i de la visita institucional a diversos pobles del Camp de Tarragona. La consellera ha estat rebuda per l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, i diversos regidors a l’Ajuntament poc abans de dos quarts de 5 de la tarda. Tot seguit, la trobada ha continuat a la sala polivalent de l’Antic Hospital on els membres del consistori li han traslladat algunes de les necessitats actuals.

En dos grans eixos, el despoblament de la comarca i els problemes de mobilitat han estat els temes centrals. D’aquesta manera, Artadi ha conegut la dificultat d’accedir a habitatges de municipis com l’Espluga, l’escassa xarxa de transport públic i el dèficit en carreteres de la Conca de Barberà. Alhora, David Rovira ha exposat les característiques del poble i els sectors econòmics més importants de la comarca, tot destacant les ampliacions de les principals indústries. “La immensa majoria dels municipis de Catalunya són petits i, per tant, hem de lluitar contra el despoblament“, ha expressat la portaveu del Govern.

La visita institucional ha acabat a la Cova de la Font Major, on l’historiador espluguí Antoni Carreras ha estat l’encarregat d’explicar els detalls de les galeries. Durant el seu pas per l’Espluga, Elsa Artadi ha signat el llibre d’honor de la vila i ha rebut com a obsequi la biografia del cardenal Vidal i Barraquer i Dia vindrà, l’antologia Poètica de Mn. Ramon Muntanyola.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp