Gerard Bosch

La crisi dels xips arriba a la planta de Mahle a Montblanc

La multinacional anuncia un ERTO que ja negocia amb els treballadors

La multinacional alemanya Mahle ha presentat un ERTO a la planta de Montblanc que inclou la totalitat de la plantilla fixa de l’empresa, 820 treballadors. Fonts sindicals han confirmat a TAC12 que s’estant negociant les condicions. També afectarà els treballadors temporals que no es contractaran, unes 150 persones.

El problema és que, amb la falta de subministraments del mercat xinès, no es pot garantir la productivitat ni tan sols a set dies vista. Així, cada setmana l’ERTO inclouria un nombre diferent de treballadors, segons la capacitat de feina. Aquesta setmana, per exemple, de set dies en treballaran quatre.

La flexibilitat en la producció és difícil de suportar, i a Mahle plantegen un ERTO per als cinc mesos vinents. És una de les empreses més grans de la comarca que, en els seus millors moments, ha arribat a tenir prop de 1.300 operaris. Fonts sindicals asseguren que, després de la pandèmia de la Covid, ara és la pandèmia dels xips la que està trontollant la seva rutina.

Un cop presentat l’expedient de regulació temporal, els sindicats tenen fins a la setmana vinent per negociar-ne les condicions.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp