Cedida

La Cultural i altres entitats de la comarca impulsen un festival de cinema Creative Commons

La primera projecció es farà aquest diumenge a l'Espluga de Francolí

La Cultural Jordi Francolí impulsa conjuntament amb altres entitats de la Conca de Barberà un festival de Cinema, sota la llicència de Creative Commons. El festival serà itinerant per espais i pobles de la comarca i busca crear sinergies entre entitats, pobles i persones en espais de la comarca.

Amb documentals, films de ficció i temàtiques variades, des del documental social al cinema d’autor, el Fesitival Creative Commons a la Conca de Barberà, vol apropar films i documentals poc coneguts a cinemes locals, sales socials i auditoris dels pobles de la comarca.

Basat en els festivals ‘Barcelona Creative Commons Film Festival’ i ‘CC World Worldwide Creative Commons Film Festivals’ el “Festival Creative Commons de la Conca de Barberà” s’acull a l’alternativa de distribució digital i exhibició física i lliure de projectes cinematogràfics. Aquests aporten novetats i solucions als problemes dels drets d’autor en l’era digital i comparteixen les llicències CC, una alternativa més flexible respecte al copyright tradicional. Amb una llicència de Creative Commons les obres no perden els drets d’autor, al contrari, és una manera d’exercir-los.

La iniciativa del Festival a la Conca de Barberà neix de l’associació La Cultural Jordi Francolí, entitat que l’any 2011 ja havia organitzat el mateix cicle de cinema. A Montblanc s’ha contactat amb l’Associació Juvenil Barjaula, a Barberà de la Conca amb els Amics del Castell i l’àrea de joventut de l’Ajuntament, a Vilaverd amb l’Associació Cultural Toquem l’Arpa, a Vimbodí i Poblet amb el Cinema el Foment i a Blancafort amb el restaurant l’Arravaló.

Una nova experiència entre entitats de la comarca, pionera, i que vol crear aquesta xarxa que hauria de permetre una millor coneixença entre entitats, els pobles i les persones de la nostra comarca.

El festival arrenca aquest diumenge amb la primera de les projeccions, que es farà a les 7 de la tarda a l’Espluga de Francolí, on es podrà veure el film ‘Se fa saber’. Aquest és la programació del festival:

DIUMENGE 11 DE GENER 2015
Auditori del Casal · 19h · L’Espluga de Francolí
SE FA SABER

DIVENDRES 16 DE GENER 2015
Torre de Barjaula · 20.30h · Montblanc
EXPOSING THE INVISIBLE

DISSABTE 17 DE GENER 2015
Local Social · 19h · Vilaverd
€UROVISIONS // LIVE CINEMA

DIMECRES 21 DE GENER 2015
Restaurant L’Aravaló · 20h · Blancafort
WESTERN SAHARA

DISSABTE 31 DE GENER 2015
Sala del Vídeo · 19h · Barberà de la Conca
BUY BUY EUROPE // A CERO

DIMECRES 25 DE FEBRER 2015
Restaurant L’Aravaló · 20h · Blancafort
BUSCANDO HISTORIAS

DIUMENGE 1 DE MARÇ 2015
Auditori del Casal · 19h · L’Espluga de Francolí
MAI ÉS TAN FOSC

DIVENDRES 6 DE MARÇ 2015
Torre de Barjaula · 20.30h · Montblanc
CURTS MADE IN BARCELONA

DISSABTE 7 DE MARÇ 2015
Cinema Foment · 19h · Vimbodí i Poblet
CURTS

DIUMENGE 15 DE MARÇ 2015
El Casalet · 19h · L’Espluga de Francolí
CIUTAT MORTA

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp