Ràdio Montblanc

La CUP aposta per la participació ciutadana i la transparència amb un programa amb més de 100 propostes

Sota el lema 'Saltem la muralla, anem més enllà', la formació presenta el programa electoral

La CUP de Montblanc aposta per la participació ciutadana i la transparència en un programa electoral amb 109 propostes per governar Montblanc. Sota el lema ‘Saltem la muralla, anem més enllà’, el partit ha elaborat un document que «ha estat fet amb l’assessorament de moltes persones», explica la cap de llista, Laura Aluja.

La formació política assegura que «més enllà de les muralles, hi ha moltes coses a fer, sobretot treballar per la gent, per la qual hem de vetllar tenint en compte la situació de crisi que hi ha». La CUP ha triat la plaça situada a tocar del Palau Reial per presentar el programa com un exemple «d’espai abandonat i que caldria recuperar».

El partit ha fet gala de la participació activa que hi ha hagut per elaborar el programa. «És molt realista i molt participatiu, l’hem fet després de dues assemblees obertes on hi ha participat gent més enllà de la CUP», assegura Aluja.

El programa electoral consta de més de 100 punts i una vintena de pàgines. Un dels eixos principals és la participació ciutadana. «És un programa de govern, per governar Montblanc amb més transparència, més just i social», ha destacat Manel Martínez, el número 3 de la candidatura. En aquest sentit, proposen que les inversions més grans dels pressupostos puguin ser sotmeses a votació popular, volen que el Pla d’Acció Municipal es faci de manera participativa i que el Reglament Orgànic Municipal permeti a associacions i entitats presentar mocions als plenaris. «Això per nosaltres és molt important», destaca Aluja, i Martínez afegeix que «segurament és el que més ens diferenciarà de la resta de formacions polítiques».

Un programa «realista»
«Abans els programes anaven més encaminats a fer grans obres i inversions, ara, tenint en compte la capacitat econòmica dels ajuntament, s’han de destacar altres temes com la promoció econòmica, l’agricultura, l’acció social, etc», diu Aluja, que assegura que el programa de la CUP «segueix aquesta línia».

També proposen, per exemple, la creació d’un banc de terres, un mercat obert dedicat als productes agrícoles, d’alimentació i artesania amb el pagament d’una taxa en espècies; un millor transport entre les pedanies, crear bucs d’assaig en locals municipals o negociar la cessió del Teatre Principal, ara en mans privades, com a espai cultural de caire municipal.

El programa també reflecteix l’oposició de la CUP «a les privatitzacions» i recull propostes relacionades amb les energies renovables, la millora de la gestió dels boscos i una política de cessió d’habitatges del centre històric amb lloguer social.

La formació ha començat a distribuir el programa aquesta mateix dijous, en tres formats diferents: el document complert de vint pàgines, un resum de tres planes i un díptic amb algunes pinzellades de les principals propostes.

En aquest enllaç trobareu el programa complert

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp