Joan López

La CUP i CDC retiren una moció sobre les antenes per buscar un consens més ampli

Tots els grups s'emplacen a debatre de manera més àmplia i a revisar el pla director actual

La CUP i CDC van retirar aquest dimecres una moció que havien presentat al ple de l’Ajuntament de Montblanc per buscar més suports. La moció anava contra la llei de Telecomunicacions de l’Estat espanyol, però també posava en dubte l’actual model d’antenes de telefonia mòbil que hi ha a Montblanc.

Concretament, la moció instava a l’equip de govern a revisar l’actual model de telefonia mòbil elaborant de forma participativa un nou pla director sobre la telefonia mòbil. També demana que s’atenguin les recomanacions en matèria de salut i insta a que el consistori es comprometi a no ampliar les emissores de radiacions electromagnètiques en zones habitades fins que no s’aprovi el nou pla director. També demana que l’Ajuntament prengui mesures de les radiacions, que realitzi campanyes de sensibilització sobre els seus efectes adversos i que insti al Govern espanyol a que qualsevol reforma que faci de la llei de telecomunicacions tinguin en compte criteris de salut sobre la població.

El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, va replicar cada un dels punts de la moció, i va anunciar que el vot de l’equip de govern seria contrari. “No podem votar a favor d’una moció que va en contra del model actual. Bloquejant models no s’avança, s’avança revisant i estudiant models. Fa deu mesos de la instal·lació de l’antena i ahir va ser el primer dia que vau demanar informació sobre el tema”, explicava al ple. Benet assegurava que “no tenim un model perfecte, però tenim l’obligació de treballar-hi i de no focalitzar tot el model que afecta a tot el poble a un únic punt, és un error que no és de rebut”. També va demanar als grups de l’oposició que presentin un model alternatiu d’antenes de telefonia si creuen que l’actual no s’adequa a les necessitats del municipi.

Després de la intervenció de l’equip de govern, el regidor de CDC, Marc Vinya, després de debatre-ho amb els regidor també de la CUP, assegurava que “l’esperit de la moció, més enllà de les telecomunicacions, és un pas per anar avançant i definir un pla director de consens participat tenint en compte criteris de salut, decidim retirar la moció per treballar el model de manera més àmplia”. Vinya va instar a fer un debat participatiu, entre equip de govern i oposició però també amb la participació dels veïns que s’han mostrat preocupats per aquest tema.

Des de la FIC, Toni Gutiérrez va assegurar que “no hem de confondre un debat sobre la salut amb la instal·lació i ubicació de les antenes. En un debat sobre la salut, tindreu al nostre grup treballant”.

Finalment, la CUP i CDC van decidir retirar la moció ja que no hauria tirat endavant, per treballar-la de manera més consensuada, un fet en el que hi van estar d’acord tots els grups.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp