Cedida

La CUP no participarà dels actes religisos de les Festes i demana que tampoc ho facin els altres regidors

Asseguren que els regidors hi haurien de participar com a ciutadans i no com a càrrec electe

Els regidors de la CUP de Montblanc han anunciat que no aniran als actes religiosos ni a la processó de les Festes de la Serra, i han animat als altres regidores i regidores que tampoc ho facin. En un comunicat fet públic, el partit destaca que “si les creences dels regidors els porten a fer-ho, que ho facin com a ciutadans i ciutadanes, no com a representants de la institució municipal”.

La CUP assegura que “els ajuntaments són aconfessionals i per això cada cop més municipis opten per eliminar els actes religiosos de l’agenda institucional”. Posen com a exemple l’Ajuntament de Barcelona, que l’any passat va decidir no assistir com a corporació municipal als actes religiosos de la Mercè. Recorden, a més, que a Montblanc “durant la república l’any 1931 el consistori no va assistir a la processó de les Festes de la Serra d’aquell any”. Al comunicat expressen la seva posició “republicana i laica” i afegeixen que “tot i que no disposem de dades, la vila és una societat moderna i laïcitzada, majoritàriament atea i agnòstica, amb el catolicisme com a primera religió i la religió musulmana com a segona, seguida d’altres religions minoritàries fruit sobretot de les immigracions recents”.

I acaben dient que “no només no s’hauria de representar institucionalment cap acte religiós, sinó que cal evitar favoritismes cap a una religió ja que no fer-ho alimenta una posició desigual entre religions que no resulta ser beneficiosa per a la convivència civil” i volen deixar clar que “la CUP de Montblanc no participem d’actes religiosos però respectem les creences i considerem una expressió lliure les celebracions i les manifestacions religioses”.

En declaracions a laConcaDiari.cat, l’alcalde i els regidors de CiU i la FIC han assegurant que assistiran als actes religiosos assegurant que no creuen que sigui un problema.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp